McDonald"s România a investit în primele luni din 2009 circa 9 milioane euro pentru extinderea reţelei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 19 mai 2009

McDonald"s România a investit de la începutul acestui an suma de aproximativ 9 milioane de euro pentru deschiderea a trei restaurante, ajungând astfel la un număr de 61 de unităţi în oraşele din ţară, a declarat, pentru NewsIn, directorul de comunicare al companiei, Cristian Savu.

"Ultimul restaurant inagurat a fost cel din Piatra Neamţ, cel de-al treilea în acest an, în urma unei investiţii de circa 2,5 milioane de euro. Acestea au fost cele trei investiţii majore ale companiei, deoarece acest tip de restaurant localizat stradal necesită o investiţie consistentă", a spus directorul de comunicare al lanţului Mc Donald"s România, Cristian Savu. Reprezentantul lanţului de restaurante fast-food declara la începutul anului că reţeaua se va extinde în acest an cu şase noi unităţi, care vor crea aproximativ 600-700 noi locuri de muncă.

Până în prezent au fost deschise jumătate din cele planificate, unul în zona Drumul Taberei din Capitală, în urma unei investiţii de circa patru milioane de euro, şi încă două la Sibiu şi Piatra Neamţ, fiecare necesitând o investiţie de 2,5 milioane de euro. Pentru restaurantele deschise au fost create aproximativ 200 de locuri de muncă, 80 pentru unitatea din Capitală, şi câte 60 pentru celelalte două inaugurate.

Potrivit reprezentantului McDonald"s România, pentru inaugurarea altor restaurante proiectele se află încă în faza de negociere, însă compania derulează în prezent câteva proiecte de modernizare a restaurantelor deja existente.

McDonald"s România face parte din compania internaţională McDonald"s Corporation şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult faţă de anul 2007.

Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald"s a avut la nivel mondial, în primul trimestru al anului curent, vânzări cu 6,1% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008.

Competitorii lanţului McDonald"s pe piaţa locală a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC, care numără în prezent 33 de locaţii la nivel naţional, şi Burger King, prin cele 7 locaţii de pe teritoriul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb