MCSI: "Nivelul de conştientizare a utilizatorilor de Internet trebuie crescut în contextul noilor atacuri cibernetice"

A.C.
Politică / 30 octombrie 2017

Mariya Gabriel (stânga) şi Lucian Şova (dreapta)

Mariya Gabriel (stânga) şi Lucian Şova (dreapta)

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Lucian Şova a deschis astăzi lucrările celei de-a şaptea conferinţe internaţionale anuale la nivel înalt - "Noi provocări globale în domeniul securităţii cibernetice", organizată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, Lucian Şova a declarat că asigurarea securităţii cibernetice este fundamentală şi că ţara noastră trebuie să îşi consolideze rolul ca lider regional în securitate cibernetică, prin sprijinirea statelor din regiune pentru construirea capacităţilor cibernetice.

Lucian Şova a menţionat: "Cetăţenii şi companiile trebuie să conştientizeze pericolele de la fiecare pas din punct de vedere cibernetic. Pentru România este o provocare importantă să contribuie la dezvoltarea unei pieţe a securităţii cibernetice, iar, odată cu implementarea Directivei NIS (Network Internet Security), acest lucru se va întâmpla. Trebuie să contribuim activ la crearea unei pieţe corecte care să consolideze securitatea cibernetică. CERT-RO va juca un rol mai activ la nivel naţional pentru ca România să devină lider regional în acest domeniu".

Ministrul a adăugat că îşi propune o dezvoltare a capabilităţilor CERT-RO de a

preveni, reacţiona şi analiza incidentele de securitate cibernetică.

Tot astăzi, ministrul Lucian Şova a avut o întâlnire cu Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia şi societatea digitale, aflată într-o vizită la Bucureşti.

Conform sursei menţionate anterior, cei doi au vorbit despre susţinerea proiectelor comune pe care România şi Comisia Europeană le au în domeniul securităţii cibernetice. Ministrul Lucian Şova a precizat că una dintre priorităţile ţării noastre, în perspectiva preluării presedinţiei Uniunii Europene, va fi securitatea cibernetică.

Mariya Gabriel a subliniat că încurajează ţările membre UE să colaboreze pentru că numai aşa vor face faţă provocărilor din mediul virtual, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Lucian Şova şi responsabilul CE pentru Societatea Digitală s-au întâlnit şi cu vicepremierul Marcel Ciolacu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb