MCTI susţine colaborarea dintre mediul academic şi cel privat

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 ianuarie 2008

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informaţiei, Zoltán Somodi, a participat, miercuri 30 ianuarie 2008, la inaugurarea primului Centru de Inovare Microsoft (CIM) din România pentru aplicaţii de business (CRM, ERP, SCM), deschis la Universitatea Româno-Americană.

Centrul de aplicaţii inovatoare, iniţiat de Microsoft România în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, are ca obiectiv creşterea competenţei studenţilor în domeniul aplicaţiilor de business. În cadrul Centrului, studenţii vor avea posibilitatea să lucreze împreună cu profesioniştii din domeniul IT&C, să iniţieze dezvoltarea unor noi aplicaţii, să testeze programe pe arhitecturi diverse.

"Mediul universitar este interesat de crearea unor noi legături între aptitudinile academice şi abilităţile practice, profesionale, necesare pentru a avea succes pe piaţa locurilor de muncă. Ministerul Comunicaţiilor salută parteneriatele dintre mediile academic şi cel privat, pe această cale viitorii angajatori se implică direct în activitatea de practică a studenţilor. Acest lucru îi va ajuta pe tinerii absolvenţi să se adapteze rapid la cerinţele existente pe piaţă la nivel european", a precizat secretarul de stat pentru IT Zoltán Somodi.

Programele de masterat pentru specializarea Informatică economică şi Sisteme Informatice Manageriale din cadrul Facultăţii de Informatică Generală au prevăzute cursuri de sisteme integrate ERP şi CRM, utilizate în practica de laborator. Aceleaşi cursuri se regăsesc în programa mai multor facultăţi din cadrul Universităţii Româno-Americane.

Inaugurarea centrului inovator pentru aplicaţii de business a reunit membrii din conducerea Universităţii Româno-Americane, studenţi şi personalităţi din sectorul IT&C.

La finalul evenimentului, organizatorii au participat la o dezbatere pe tema implementării de soluţii, a integrării şi particularizării acestor tehnologii din perspectiva companiilor care dezvoltă produse software.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb