Media: "Un tribunal din Hong Kong ordonă lichidarea gigantului imobiliar chinez Evergrande"

T.B.
Internaţional / 29 ianuarie

Media: "Un tribunal din Hong Kong ordonă lichidarea gigantului imobiliar chinez Evergrande"

Evergrande, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, a fost ordonat să intre în lichidare de către Tribunalul din Hong Kong, după ce nu a reuşit să prezinte un plan de restructurare credibil, potrivit AFP. Această hotărâre a provocat o prăbuşire dramatică a acţiunilor companiei la bursa din Hong Kong şi a generat îngrijorări cu privire la impactul pe care îl va avea asupra economiei chineze, relatează sursa.

Cu datorii estimate la peste 300 de miliarde de dolari, Evergrande a devenit un simbol al crizei imobiliare care afectează China de mai mulţi ani, precizează sursa. În ciuda încercărilor de restructurare, grupul a eşuat în prezentarea unui plan convingător, ceea ce a determinat tribunalul să dispună lichidarea societăţii, precizează sursa.

Decizia instanţei a fost primită cu şoc de către investitori şi a dus la o cădere abruptă a acţiunilor Evergrande la bursa din Hong Kong, potrivit sursei indicate. Suspiciunile legate de consecinţele acestei hotărâri s-au reflectat imediat în comportamentul pieţei, iar tranzacţiile au fost suspendate pentru Evergrande Property Services Group Limited şi subsidiara sa de vehicule electrice, Evergrande NEV, menţionează sursa.

Directorul general al Evergrande, Shawn Siu, a exprimat dezamăgirea companiei faţă de hotărârea tribunalului, subliniind că aceasta contravine intenţiilor iniţiale ale grupului, potrivit sursei menţionată. Cu toate acestea, avocatul Fergus Saurin, care reprezintă un grup de creditori, a evidenţiat lipsa de cooperare din partea Evergrande în dialogul cu aceştia, arătând că compania este singură responsabilă pentru situaţia sa actuală, transmite AFP.

Evergrande nu este doar o problemă pentru investitorii săi, ci şi pentru economia chineză în ansamblu. Grupul a fost un pilon al economiei chineze, iar prăbuşirea sa ar putea avea consecinţe semnificative asupra sectorului imobiliar şi a sistemului financiar al ţării, informează sursa menţionată. În ultimii ani, autorităţile chineze au luat măsuri pentru a controla îndatorarea masivă a sectorului imobiliar, dar Evergrande reprezintă doar vârful aisbergului într-o situaţie mai largă de fragilitate financiară, adaugă sursa.

În timp ce Beijingul a încercat să gestioneze criza imobiliară, investitorii şi analiştii sunt îngrijoraţi de impactul pe termen lung al falimentului Evergrande şi de posibilele sale reverberaţii asupra economiei chineze şi a pieţelor financiare globale, potrivit sursei precizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ....incetul cu incetul incepe si China sa se mai clatine si sa fie scosi la suprafata anumiti...''giganti'' cu o situatie financiara precara.

    Ai un credit mic,ai o problema!

    Ai un credit mare,banca are o problema! 

    Bancile ce au creditat,au o mare problema,iar,cateva zeci de mii de chinezi vor cumpara de la lichidatori o casa la un pret bun!

    Raul unuia e oportunitatea altuia! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb