Medicii din Ungaria fac apel la voluntari după ce secţiile COVID ale spitalelor au fost copleşite

J.P.
Internaţional / 22 martie 2021

Medicii din Ungaria fac apel la voluntari după ce secţiile COVID ale spitalelor au fost copleşite

Medicii din nord-vestul Ungariei au făcut luni un apel la voluntari să li se alăture în secţiile de COVID-19 copleşite de recrudescenţa coronavirusului, fiind aşteptat ca situaţia doar să se înrăutăţească în următoarele săptămâni, relatează Hotnews.ro.

În pofida uneia dintre cele mai mari rate ale vaccinării pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, numărul de noi infecţii creşte vertiginos în Ungaria, ţara vecină fiind puternic lovită de un al treilea val al pandemiei.

Autorităţile de la Budapesta au fost primele din UE care au autorizat şi început să administreze vaccinul anti-Covid rusesc Sputnik V şi cel dezvoltat de compania de stat chineză Sinopharm.

Ungaria a aprobat luni şi un al doilea vaccin anti-Covid chinezesc, cel dezvoltat de CanSino Biologics.

Însă tot luni Colegiul medicilor maghiari din judeţul Gyõr-Moson-Sopron a făcut un apel la voluntari pe pagina sa de Facebook, anunţând că "departamentele COVID-19 din aproape toate spitalele sunt extrem de suprasolicitate, există un deficit de asistente medicale şi ele devin din ce în ce mai epuizate".

Apelul a venit în contextul în care Ungaria a raportat un număr record de 11.276 de persoane internate cu COVID-19, 1.340 din acestea fiind ventilate mecanic.

Laszlo Szijjarto, preşedintele Colegiului medicilor Gyõr-Moson-Sopron a rugat voluntari "motivaţi şi de încredere" să se înscrie pentru un curs de pregătire de 3-4 ore pentru a se putea alătura angajaţilor spitalului în activităţile de monitorizare şi îngrijire a pacienţilor.

Universitatea Semmelweis din Budapesta a făcut la rândul ei un apel la voluntari, cerându-le studenţilor la medicină şi altor doritori să se ofere să ajute în cadrul secţiei de terapie intensivă a spitalului universităţii.

Premierul Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria are încă numeroase paturi libere pentru a trata pacienţii internaţi cu COVID-19, afirmând că "n-am ajuns deocamdată nici la jumătate din capacitate".

"Problema este mereu dacă sunt destui doctori şi asistente medicale", a adăugat Orban, promiţând însă că problemele vor fi rezvoltate.

Prim-ministrul ungar a declarat că restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei, în vigoare din noiembrie anul trecut şi înăsprite din nou la începutul lunii martie, ar putea fi relaxate după ce 2,5 milioane de persoane, aproximativ un sfert din populaţia ţării, vor fi inoculate împotriva coronavirusului.

Ungaria a vaccinat puţin peste 1,589 milioane de persoane contra COVID-19 până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb