Medicii lui Maradona, judecaţi pentru omucidere involuntară

O.D.
Sport / 23 iunie 2022

Medicii lui Maradona, judecaţi pentru omucidere involuntară

Medicii şi infirmierele care l-au avut în îngrijire pe Diego Armando Maradona înainte de decesul acestuia vor fi judecaţi pentru omucidere involuntară cu circumstanţe agravante.

Un judecător din San Isidro (nord de Buenos Aires) a dat curs rechizitoriului efectuat în luna aprilie de parchet şi i-a trimis în judecată pe cei implicaţi, printre care un neurochirurg şi un medic curant, un medic internist, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef şi mai multe infirmiere.

Cei opt suspecţi au fost trimişi în judecată pentru "omucidere simplă cu eventuală neglijenţă", o infracţiune care este caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă deşi cunoaşte că aceasta poate antrena moartea unei persoane. Cei vizaţi de proces sunt neurochirugul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, infirmierul şef Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron şi Dahiana Madrid, medicul internist Pedro Pablo Di Spagna. Judecătorul Orlando Diaz a apreciat că "fiecare dintre acuzaţi, prin poziţia pe care o ocupau, şi-ar fi exercitat defectuos profesia, determinând evenimentul final, în funcţie de aportul fiecăruia dintre ei".

Ei riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare şi vor compărea liberi la proces, parchetul din San Isidro nesolicitând detenţie provizorie.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unei crize cardio-respiratorii, pe 25 noiembrie 2020, pe patul său dintr-o reşedinţă din nordul capitalei Argentinei, în timp ce se recupera după o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb