Medicii sibieni au reuşit în premieră naţională o reconstrucţie costală cu implanturi din titan

E.D.
Companii #Sănătate / 2 octombrie 2014

O echipă medicală din Sibiu a reuşit, în premieră medicală naţională, o reconstrucţie costală cu implanturi din titan, realizată pentru un bărbat în vârstă de 51 de ani, victima unui accident rutier soldat cu distrugerea peretelui toracic şi leziuni pulmonare asociate, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Echipa medicală care s-a ocupat de acest caz a fost condusă de doctorul Victor Costache, un chirurg cu o bogată experienţă în România şi Franţa, având la activ peste 2.000 de intervenţii chirurgicale, din care mai mult de jumătate pe cord deschis. În ultimul an, dr. Victor Costache a realizat o altă premieră medicală naţională (prima protezare valvulară aortică cu vâlvă Perceval S - decembrie 2013) precum şi o premieră medicală mondială (prima endoprotezare aortică cu MFM Streamliner - aprilie 2014).

"Prin introducerea acestei tehnici moderne în România, pacienţii cu traumatisme toracice au acum şansă unei recuperări uşoare şi fără complicaţii. Datorită experienţei echipei chirurgicale şi a aparaturii ultra-moderne, intervenţia realizată astăzi a durat aproximativ 2 ore. Pacientul a fost trezit imediat după intervenţie. Va fi supravegheat o zi în reanimare, după care va rămâne internat încă 4-5 zile" a declarat dr. Victor Costache, şeful departamentului de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din cadrul Clinicii Polisano, în cadrul căreia s-a realizat operaţiunea.

Reconstrucţia costală cu implanturi din titan este o tehnică nouă, apărută în Europa în 2010-2011. Primele intervenţii în Franţa au fost realizate tot de dr. Victor Costache, acesta deţinând în 2013, înainte de întoarcerea în ţară, recordul la numărul de intervenţii de acest tip din Franţa (12 cazuri). Intervenţia se adresează pacienţilor care au suferit un traumatism toracic major, soldat cu apariţia mai multor fracturi costale etajate, asociate cu deformare importantă a peretelui toracic. Pacienţii care ajung în această situaţie, în urma unui accident, pot dezvolta diverse complicaţii la nivelul peretelui toracic şi a organelor intratoracice, ajungând că pe termen lung să sufere de dureri cronice şi de deformări importante ale peretelui toracic. Printr-o reconstrucţie de acest tip, pacientul poate reveni la o situaţie medicală similară celei anterioare accidentului. În plus, datorită tehnicii inovatoare, se reduce foarte mult durata de internare, prevenind în acelaşi timp apariţia unor complicaţii intraspitaliceşti. Pe termen lung, intervenţia facilitează o integrare rapidă socioprofesională a pacientului.

Spitalul European Polisano face parte din grupul de firme Polisano, cu activităţi în producţia de medicamente (fabrică Polipharma Industries), distribuţie de medicamente (distribuitorul de medicamente Polisano şi reţelele de farmacii Polisano Pharma şi Reţeta), servicii medicale prestate printr-o reţea de clinici şi spitale la Sibiu, Bucureşti, Miercurea Ciuc. Cu 2000 de angajaţi, grupul de firme a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 400 milioane euro. La sfârşitul lunii august conducerea operaţională a firmelor din grupul Polisano, ce include şi administrarea Spitalului European Polisano, a fost preluată de avocatul Remus Borza.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb