Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori locali privaţi de servicii medicale, a anunţat, în cadrul unei videoconferinţe, lansarea Medicover eXclusiv, o soluţie prin care pacienţii au acces la consultaţii, analize şi tratament din partea unei echipe medicale direct la domiciliu.
Serviciul va putea fi accesat telefonic din luna decembrie în Bucureşti. Peste 100 de medici din reţeaua Medicover se vor deplasa la domiciliul pacientului şi vor oferi consultaţii de medicină generală, medicină internă, pediatrie, kinetoterapie, ecografie şi analize medicale.
Anul acesta Medicover şi-a dezvoltat accelerat serviciile medicale la distanţă, venind mai aproape de pacienţi prin soluţii de telemedicină.
Cu toate acestea, reprezentanţii au precizat că adopţia uneltelor digitale este limitată, iar proximitatea este foarte importantă, unele cazuri neputând fi rezolvate prin telemedicină.
Astfel, serviciile medicale la distanţă vor fi acum completate de noul serviciu Medicover eXclusiv, adresat pacienţilor care au nevoie sau preferă tratament sau opinii medicale în confortul şi siguranţa spaţiului propriu. În contextul actual al pandemiei Covid-19, serviciul permite pacienţilor limitarea expunerii, medicii lucrând în condiţii riguroase de siguranţă, în ce priveşte transportul şi echipamentele utilizate, după cum anunţă reprezentanţii Medicover.
Radu L. Gorduza, director general Medicover România, a precizat: "Am luat toate măsurile pentru a rămâne alături de pacienţii noştri, investind în dezvoltarea de noi instrumente de accesare a serviciilor medicale şi de tratare a pacienţilor, inclusiv în implementarea unor instrumente de chirurgie robotică sau cele mai avansate soluţii de imagistică. De 25 de ani, Medicover contribuie la creşterea calităţii actului medical din România punând bazele unor inovaţii şi instrumente precum abonamentele sau produsele de asigurare medicală, centrele de excelenţă sau serviciile de evacuare medicală pentru persoane asigurate în alte state. Deschidem un nou capitol în medicina privată, oferind acces direct la expertiza echipei medicale a reţelei Medicover. Telemedicina a permis pacientului să contacteze medicul din confortul propriei case. Acum, pacientul poate accesa mai mult decât o consultaţie sau opinie de la distanţă, respectiv o paletă largă de servicii medicale de diagnostic şi tratament, realizate în persoană de medicii specialişti".
Reprezentanţii reţelei de sănătate au mai adăugat că Medicover are în plan extinderea acestui serviciu în toate punctele de lucru ale companiei.
Legat de impactul Covid-19 asupra business-ului Medicover, Radu L.Gorduza a afirmat că trimestrul al doilea a cunoscut o scădere puternică, iar creşterea ulterioară, indiferent cât de mare ar fi, nu va putea compensa pierderea suferită. Domnia sa a mărturisit că business-ul va avea o scădere de 20- 25% a ţintei iniţiale.
În ciuda acestei pierderi, reţeaua de sănătate are în plan ca la începutul anului 2021 să deschidă două noi locaţii în Braşov şi Iaşi.
Medicover România aniversează 25 de ani de activitate, perioadă în care compania s-a dezvoltat prin investiţii de la zero, achiziţii şi parteneriate locale care au construit o amprentă naţională puternică. România a fost printre primele ţări pe harta grupului Medicover, fondat, de asemenea, în urmă cu 25 de ani de suedezii Bengt Beckmann şi Jonas af Jochnick. Aceştia au pus bazele ABC Medicover, identificând, în urma unor experienţe personale, nevoia de servicii medicale de calitate pe piaţa din Polonia. Modelul a fost inovator pentru Europa Centrală şi de Est oferind servicii integrate: specialişti, laboratoare pentru analize, servicii de diagnostic, linie telefonică disponibilă non-stop, servicii de ambulanţă. Medicover este astăzi cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.
Fredrik Ragmark, CEO Medicover, a declarat: "Privind în urmă, este uimitor să vedem câte am realizat de la deschiderea primei clinici în Varşovia, în anul 1995 şi până în prezent. Suntem mândri pentru că în 25 de ani am reuşit să construim o organizaţie puternică, al cărei scop principal este de a avea grijă de sănătatea pacienţilor. România joacă un rol esenţial în dezvoltarea companiei în sud-estul Europei, calitatea personalului medical de aici fiind unul dintre cele mai importante active ale noastre".
Totodată, domnia sa s-a arătat oprimist cu privire la găsirea vaccinului anti-Covid-19 şi a precizat că sistemul medical trebuie să fie pregătit pentru apariţia acestuia în piaţă.
În România, Medicover este prezentă astăzi în 14 judeţe printr-o reţea care cuprinde trei spitale, 26 de clinici, dintre care 4 cu spitalizare de zi, 25 clinici on-site, o unitate mobilă şi 109 clinici partenere. Numărul total de medici din reţea este de 1.165, în timp ce totalul personalului ajunge la 2.500.