MedLife a cumpărat Onco Team Diagnostic

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 11 septembrie 2019

MedLife a cumpărat Onco Team Diagnostic

Mihai Marcu: "Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni"

Operatorul de servicii medicale private MedLife (M), una dintre puţinele companii de creştere de la bursa noastră, a achiziţionat pachetului majoritar al Onco Team Diagnostic, acesta devenind primul laborator cu profil de anatomie patologică şi biologie moleculară din cadrul grupului, se arată într-un raport al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mihai Marcu, CEO al MedLife a declarat: "Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare, aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni. Urmează o perioada susţinută de achiziţii, la finalul căreia dorim să ne consolidăm poziţia de lider".

La începutul lunii iunie, MedLife anunţa că are în vedere alocarea sumei de 20 milioane de euro pentru dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea natională şi internatională.

Atunci, Mihai Marcu declara că se află în discuţii cu cinci - şase operatori din ţară şi cu alţi doi - trei din Ungaria.

Laboratorul Onco Team Diagnostic este situat în Bucureşti, are o prezenţă de peste şase ani în piaţă şi, în 2018, a realizat o cifră de afaceri de 5,27 milioane de lei şi un profit net de aproape 49.000 de lei.

Prin preluarea laboratorului Onco Team Diagnostic, grupul MedLife ajunge la un portofoliu compus din 24 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Badea Medica, din Cluj-Napoca.

Pentru prima jumătate a anului curent, MedLife a raportat un profit net consolidat de 10,47 milioane de lei, cu 72,4% peste cel obţinut după primele şase luni ale lui 2018, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 472,19 milioane de lei, cu 25,7% peste cele de la finele lunii iunie 2018.

La nivel individual, MedLife a obţinut, la finele lunii iunie 2019, un profit de 3,06 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,18 milioane de lei, la jumătatea anului trecut.

Mihail şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 708,64 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb