Medsana a revizuit în scădere estimările privind cifra de afaceri din acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 noiembrie 2010

Medsana a revizuit în scădere estimările privind cifra de afaceri din acest an

Furnizorul de servicii medicale private Medsana a revizuit estimările privind cifra de afaceri pentru 2010, prognozând o scădere uşoară de la 6,4 milioane de euro anul trecut la 6,2 milioane de euro, din cauza crizei, după ce iniţial îşi propusese o creştere la 6,7 milioane de euro.

"Este evident că acea creştere bugetată la începutul anului nu poate fi realizată în primul rând din cauza climatului economic prin care trecem. Ne aşteptăm ca până la finalul anului 2010 cifra de afaceri să se situeze în jurul valorii de 6,2 milioane de euro, o valoare asemănătoare cu cea de la finalul anului trecut", a declarat directorul de vânzări al companiei, Doina Zidăroiu, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că Medsana a înregistrat în primele nouă luni ale aces-tui an o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro, valoare similară cu afacerile rulate în intervalul similar al anului trecut, însă mai mică decât cifra bugetată iniţial de companie pentru această perioadă.

Cu toate aceasta, reprezentantul Medsana precizează că numărul de pacienţi care au accesat serviciile medicale în centrele companiei a crescut cu aproape 10% în acest an, însă suma cheltuită de aceştia a scăzut de la o medie de 40 de euro în 2009 la 35 de euro. Medsana estimează că până la finalul anului 2010 numărul pacienţilor care vor apela la serviciile celor trei clinici din Bucureşti şi Ploieşti va fi de 171.500.

"Suma medie cheltuită per pacient a scăzut, în primul rând din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, care în momentul actual optează pentru mai puţine analize şi investigaţii medicale, limitându-se la strictul necesar", a mai spus Doina Zidăroiu.

Ea a adăugat că încasările generate de clienţii corporate au scăzut în acest an la o pondere de 40% din cifra de afaceri de la 50% în 2008, din cauza reducerilor de bugete ale companiilor.

Reprezentantul companiei a adăugat că Medsana a îngheţat anul acesta mai multe investiţii, printre care deschiderea unei clinici de pediatrie, extinderea şi modernizarea laboratorului de analize şi investigaţii medicale, deschiderea a două noi centre Medsana în Bucureşti, precum şi reluarea proiectului de construcţie a unui spitalul cu o capacitate de 200 paturi.

Potrivit Medsana, piaţa serviciilor medicale private ar putea creşte în 2011, dar nu va înregistra acelaşi nivel de avans din anii anteriori.

"Estimăm ca în anul 2011 să existe o creştere pe de-o parte datorită calităţii defectuoase a acestor servicii în sistemul public şi pe de altă parte datorită ofertei din ce în ce mai generoase venite din partea reţelelor de clinici private. Este foarte probabil ca în anul 2011 să nu se înregistereze rate de creştere similare cu cele din anii precedenţi, în primul rând din cauza disponibilizărilor şi îngheţării beneficiilor la nivelul companiilor, însă apreciem că şi anul viitor rezolvarea problemelor medicale în sistem privat va reprezenta o alternativă", a precizat Zidăroiu.

De asemenea, ea se aşteaptă ca în anul 2011 că existe o creştere a concurenţei în sector. Zidăroiu a mai menţionat că principala problemă cu care se confruntă pe piaţa locală de profil este scăderea puterii de cumpărare a românilor, pe fondul situaţiei economice actuale.

"Am constatat în acest an tendinţa populaţiei de a opta mai degrabă pentru servicii medicale în sistem privat care sunt acoperite de Casa de Asigurări, Medsana fiind una dintre clinicile private ce nu au contract cu instituţia", a spus reprezentantul Medsana.

Compania Medsana este controlată de Athens Medical Center din Grecia în asociere cu grupul german Asklepios Kliniken şi are 175 angajaţi. Din componenţa Medsana fac parte trei centre medicale de diagnostic şi tratament, două laboratoare de analize şi cinci puncte de lucru la sediile unor companii multinaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb