Medvedev sugerează că porturile ucrainene vor fi atacate din nou: "Se pare că atacurile din Odesa, Ismail şi alte locuri nu au fost suficiente"

T.B.
Internaţional / 5 august 2023

Medvedev sugerează că porturile ucrainene vor fi atacate din nou: "Se pare că atacurile din Odesa, Ismail şi alte locuri nu au fost suficiente"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a sugerat, sâmbătă, că Moscova va mai ataca porturile ucrainene ca răspuns la atacurile Kievului asupra navelor ruseşti în Marea Neagră şi a ameninţat că Ucraina va avea parte de "o catastrofă ecologică", relatează Reuters, conform news.ro.

Medvedev, care este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, organism prezidat de preşedintele Vladimir Putin, a vorbit după atacurile cu drone maritime ucrainene împotriva unei nave de război ruseşti în portul Novorossiisk şi împotriva unui petrolier în apropiere de Crimeea.

Putin a prezidat vineri o reuniune a Consiliului de Securitate, la care a participat Medvedev, după atacul de la Novorossiisk, în care nava Olenegorsky Gornyak, aparţinând Marinei ruse, ar fi fost grav avariată.

"Nemernicii şi ciudaţii nu înţeleg decât cruzimea şi forţa. Se pare că atacurile din Odesa, Ismail şi alte locuri nu au fost suficiente pentru ei", a declarat Medvedev într-o postare pe conturile sale oficiale de socializare.

În ultimele săptămâni, Rusia a vizat portul Odesa de la Marea Neagră, unde se află cartierul general al marinei ucrainene, şi Ismail, principalul port interior al Ucrainei, situat de cealaltă parte a Dunării faţă de România, avariind infrastructura portuară şi facilităţile pentru cereale.

Moscova, care luna trecută s-a retras dintr-un acord care permitea Ucrainei să îşi exporte în siguranţă cerealele prin Marea Neagră, a început atacurile portuare după un atac ucrainean asupra podului care leagă Rusia de Crimeea, în care au fost ucişi părinţii unei adolescente şi au fost provocate pagube grave.

Organizaţia Naţiunilor Unite şi unele ţări occidentale şi africane au îndemnat Rusia să revină la acordul privind cerealele, lucru pe care Moscova a declarat că îl va face doar dacă şi când va fi pus în aplicare un acord menit să faciliteze exportul de cereale şi îngrăşăminte ruseşti.

Medvedev a sugerat că atacurile Rusiei împotriva Ucrainei ca ripostă la atacurile Ucrainei cu drone maritime ar putea pune capăt oricărei şanse de a revigora acordul privind cerealele.

"Dacă gunoaiele de la Kiev vor să creeze un dezastru ecologic în Marea Neagră, ar trebui să primească unul pe partea din teritoriul lor care va cădea în curând în Polonia şi care va duhni timp de secole după aceea", a declarat Medvedev. "Aceasta va fi judecata finală pentru ei cu privire la afacerea cu cereale".

Nu este clar la ce fel de dezastru ecologic s-a referit Medvedev. Înalţi oficiali ruşi din domeniul securităţii au sugerat, fără a furniza dovezi, că trupele poloneze vor fi desfăşurate la un moment dat în vestul Ucrainei, în timp ce Rusia va păstra şi va extinde teritoriul pe care l-a anexat unilateral în sudul şi estul Ucrainei.

Kievul, care desfăşoară o contraofensivă, afirmă că rămâne hotărât să îşi recupereze întregul teritoriu, inclusiv Crimeea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. medvedev daca vb asa dur iti raspund la fel ,rusia nu doar ca cistiga dar e important si felul la puncte sau KO , nu va mai incurcati cu aiureli gen grine ,pace armistitiu negocieri trebuie sa cistigati in asa fel incit revansa sa fie imposibila , grija voastra este sa nu fti fortati la nucleare ,este necesar sa ocupati intregul teritoriu fara lupte si fara populatie sau cit mai putina de care nu aveti nevoie fiind de o credinta indoielnica loviti ce e civil ptr frica , parasirea teritoriului , economie in picaj , zele lucifer aratat drept minicinos si vinzator de sperante desarte ,fabrici de rachete una linga alta , atacuri cu sute de rachete pe un oras ptr stergere , este razboi total , o acceptare a unei incetari a focului in cond avantajoase ptr voi chiar acele provincii plus neutralitate nesigura este o prelungire a conflictului in viitor cu grave consecinte ptr toti

    1. Se vede treaba ca personalul de la psihiatrie nu-si face treaba ,au uitat sa-ti ia telefonul!

      cine esri tu ??/un anonim las

      Da,ma,eu sunt,tu te-ai legitimat cu nume si prenume si CNP.Rade ciob de ciob cand el e facut zob.Eu ma numesc Mafalda.Prezic ca in viitor vei avea si mai mari probleme la mansadra..

      Tu esti un anonim prost

    Medvedev a sugerat, sâmbătă, că Moscova va mai ataca porturile ucrainene, dupa care s a dus si a mai baut (golit, supt) o sticla de votca!

    Uau!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb