Membrii reţelei C.A.E.S.A.R, împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană

F.A.
Companii / 22 noiembrie 2013

Membrii reţelei C.A.E.S.A.R (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) sunt împotriva iniţiativei de exploatare minieră de la Roşia Montană în varianta propusă de Guvern prin Proiect de Lege, arată un sondaj realizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) în cadrul acestei reţele.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, membrii respondenţi sunt majoritar în favoarea manifestaţiilor civice declanşate de aprobarea Proiectului de Lege de către Executiv şi în acord cu opţiunea respingerii acestui Proiect în Parlament. "Totuşi, mare parte din membrii reţelei C.A.E.S.A.R care s-au exprimat prin Sondaj consideră că Legislativul va amâna o hotărâre fermă în acest sens până la sfârşitul acestui an şi că protestele vor continua în perioada imediat următoare", potrivit sursei citate.

"Demn de remarcat este faptul că, potrivit unor părţi semnificative ale membrilor respondenţi, manifestaţiile civice vor avea consecinţe asupra alegerilor prezidenţiale din 2014", menţionează Liga Studenţilor Români din Străinătate.

De asemenea, membrii reţelei C.A.E.S.A.R care au completat Sondajul au propus şi derularea unor examinări obiective ale opţiunilor de începere sau neîncepere a exploatării miniere de la Roşia Montană, cu participarea tuturor părţilor interesate şi a specialiştilor consacraţi în domeniu, precum şi găsirea altor mijloace de exploatare a minereurilor sau a unor proiecte alternative şi sustenabile de dezvoltare a zonei Roşia Montană.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a dat ieri publicităţii rezultatele sondajului pe care l-a derulat în perioada 8 - 20 octombrie 2013 în reţeaua C.A.E.S.A.R (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) şi prin care a urmărit aflarea opiniilor membrilor acestei comunităţi despre problematica din jurul proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană. Sondajul a cuprins 16 întrebări (dintre care 13 cu variante multiple de răspuns şi 3 întrebări deschise) şi a fost completat de 53 de experţi emergenţi şi consacraţi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. de ce se opun acestui proiect? pentru ca este singura sansa reala de dezvoltare a zonei? pentru ca in felul asta se vor crea locuri de munca in tara si oamenii nu vor mai fi nevoiti sa plece in afara sa isi caute de lucru? de asemenea proiecte avem nevoie!

    Sunt pensionar.Felicit atitudinea tinerilor , ca eu am putin viitor in fata.Aceasta afacere murdara este imacceptabila,economic, mediu, politic.

    care ar fi alternativa propusa de acesti tineri? inteleg, toti traiesc pe banii parintilor si nu pot concepe cum e viata cu doar 6 lei pe zi in buzunar, ca motii, dar totusi, chiar asa va opuneti singurei sanse pentru acea zona?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb