Mesaj către Cabinetul Cîţu trimis de Asociaţia Municipiilor din România

Ana Felea
Miscellanea / 31 decembrie 2020

Mesaj către Cabinetul Cîţu trimis de Asociaţia Municipiilor din România

ecent reoganizată, Asociaţia Municipiilor din România, condusă din funcţia de preşedinte de Emil Boc şi preşedinte executiv primarul Buzăului, Constantin Toma, a trimis un mesaj ferm către cabinetul Cîţu. Primarii informează, pe această cale, cabinetul de minişti că "dialogul instituţional nu este o opţiune, ci o obligaţie legală".

"Având în vedere Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care va fi supusă aprobarii în urmatoarea şedinţa de Guvern , Asociaţia Municipiilor din România transmite primului-ministru şi miniştrilor cabinetului Cîţu un mesaj ferm: Dialogul instituţional nu este o opţiune a unui ministru sau a unui funcţionar din minister , ci o obligaţie legală a Guvernului Romaniei , statuată atât în Codul administrativ, cât şi în Carta europeană a autonomiei locale, iar Asociaţia Municipiilor din România nu va lăsa nesancţionate, public şi juridic, derapajele de la această obligaţie."

În adresa oficială trimisă, Asociaţia Municipiilor din România face următoarele precizări:

"Prin Codul administrativ este statuată obligaţia autorităţilor publice centrale de a consulta structurile asociative ale administraţiei publice locale asupra oricărui proiect de act normativ care priveşte în mod direct administraţia publică locală. În situaţiile urgente, termenul de consultare este de 10 zile lucrătoare.

Constatăm cu dezamăgire că "practicile nesănătoase" ale guvernelor anterioare au fost însuşite rapid de Guvernul Cîţu. Proiectul de OUG propus spre adoptare ,fără consultarea AMR si a celorlalte structuri asociative, transformâ astfel un instrument de dialog între doi parteneri egali (administraţia centrală-administraţia locală) într-un act formal, menit să mimeze respectarea legii, dar încălcând în fapt şi litera şi spiritul ei.

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care modifică peste 20 de acte normative, cu impact în diverse domenii precum: bugete locale, fiscalitate, asistenţă socială, educaţie, salarizare, sănătate, muncă, etc, fără respectarea minimă a regulilor în domeniul transparenţei şi dialogului cu structurile asociative , este de natură să tragă un semnal de alarmă cu privire la capacitatea Guvernului de a realiza reforma statului, aşa cum şi-a asumat prin programul de guvernare", se arată în adresa oficială trimisă de AMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb