Meta ia măsuri pentru a elimina dezinformarea legată de Hamas

T.B.
Companii / 13 octombrie 2023

Meta ia măsuri pentru a elimina dezinformarea legată de Hamas

Meta (META.O) a anunţat vineri că ia măsuri, inclusiv eliminarea laudelor şi sprijinului substanţial pentru Hamas de pe platformele sale, după ce Uniunea Europeană a criticat companiile de reţele sociale pentru că nu au făcut suficient pentru a combate dezinformarea, transmite reuters.

De când gruparea militantă palestiniană Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, afirmaţii false şi imagini falsificate s-au răspândit pe Facebook şi alte reţele de socializare, informează sursa citată.

În cele trei zile următoare atacului, Meta a declarat că a eliminat sau a marcat ca fiind deranjante peste 795.000 de elemente de conţinut în limbile ebraică sau arabă, menţionează reuters.

Meta îşi extinde temporar politica de violenţă şi incitare şi elimină conţinutul care identifică în mod clar ostaticii luaţi de Hamas, chiar dacă este făcut pentru a condamna sau a sensibiliza situaţia lor, transmite sursa menţionată.

Conţinutul cu imagini neclare ale victimelor este încă permis, dar compania va acorda prioritate siguranţei şi confidenţialităţii victimelor răpirii dacă nu este sigură sau nu poate face o evaluare clară, se arată în comunicat, potrivit reuters.

În urma atacului, Hamas a luat zeci de ostatici israelieni şi străini în enclava palestiniană din Gaza, afirma sursa menţionată.

Meta a spus că este conştient de ameninţările Hamas de a difuza imagini ale ostaticilor şi că va elimina rapid orice astfel de conţinut şi va împiedica redistribuirea copiilor, potrivit reuters.

De asemenea, scade pragul la care tehnologia sa ia măsuri pentru a evita recomandarea de conţinut care ar putea încălca regulile pe platformele sale Facebook, Instagram şi Threads, conform sursei menţionate, conform sursei citate.

În timp ce Hamas este interzis de pe platforme, Meta permite discursul social şi politic - cum ar fi ştiri, probleme legate de drepturile omului sau discuţii academice, neutre şi critice, informează reuters.

Comisia Europeană a făcut presiuni pe platformele de reţele sociale pentru a elimina conţinutul ilegal şi dăunător pentru a se conforma Digital Services Act (DSA), a cărui încălcare poate duce la amenzi mari, transmite sursa citată.

Răspunsul lui Meta contrastează cu cel al lui X, cunoscut anterior ca Twitter, care a cerut Comisiei să furnizeze mai multe informaţii despre încălcări pe site-ul său. Comisia a deschis o anchetă asupra lui X, menţionează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb