METAROM: "Cerem actualului guvern măsuri pentru eliminarea discriminărilor dintre sectoare"

D.I
Miscellanea / 8 februarie 2018

"Cerem actualului guvern măsuri pentru eliminarea discriminărilor dintre sectoare"

Federaţia Sindicală a Siderurgistilor Metarom, se declară nemulţumită şi îngrijorată faţă de lipsa totală de consideraţie pe care o acordă actuală coaliţie de guvernare salariaţilor din economia realăm, se arată într-un comunicat al Metarom, remis astăzi Redacţiei.

În document, sindicaliştii din domeniul metalurgiei acuză "o debalansare tot mai pronunţată între interesele patronatelor şi cele ale lucrătorilor, aceştia din urmă fiind exploataţi tot mai intens şi având din ce în ce mai puţine drepturi".

Totodată, reprezentanţii lucrătorilor din siderurgie remarcă numărul tot mai mare al angajaţilo remuneraţi cu alariul minim pe economie membrii Metarom avertizează că "prin menţinerea salariilor mici, lucrătorii din sectorul privat sunt condamnaţi pe termen mediu şi lung la sărăcie, salariile mici conduc la pensii de mizerie"

În comunicat se precizează: "Prin modificările legislative pe care le-a iniţiat şi impus actuala conducere a ţării, a creat o stare de instabilitate şi haos, generând o multitudine de conflicte sociale în interiorul societăţilor comerciale".

Membrii Metarom amintesc în acest sens de "consecinţele Ordonanţei 79/2017 privind transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, în ciuda faptului că sindicatele au respins aplicarea acesteia cu argumente solide".

Referitor la modificările recente, sindicaliştii constată: "Dacă în societăţile comerciale cu un număr mare de salariaţi şi cu sindicate puternice s-a reuşit prin negociere o oarecare conservare a veniturilor reale, în societăţile cu un număr mai mic de angajaţi şi care au ponderea majoritară în economie, acest lucru este imposibil".

De asemenea, reprezentanţii angajaţilor din siderurgie atrag atenţia asupra unui fenomen care se propagă masiv în piaţa forţei de muncă. "avem situaţia paradoxală în care salariaţii care creează plusvaloare din economia reală beneficiază de venituri salariale mult mai mici faţă de cei din sistemul bugetar pentru aceleaşi competenţe şi calificări. Acest fenomen deja îşi produce efectele în rândul populaţiei active generând lipsa interesului pentru locurile de muncă din industrie, toată lumea dorindu-şi să lucreze în instituţii publice unde se câştigă mult mai bine.

Starea această de lucruri coroborată cu costul din ce în ce mai mare al energiei, în special a celei electrice va provoca în scurt timp efecte dramatice în industrie şi implicit în metalurgie".

În comunicat sindicaliştii de la Metarom trag un semnal de alarmă cu privire la efectul asupra economiei:" Vom asista la închideri de capacităţi industriale, plecări masive de personal şi în final la sărăcirea şi depopularea unor centre urbane ale ţării.

În cele din urmă, în comunicat reprezentanţii Metarom solicită autorităţilor să reacţioneze la modificările economiei: "cerem actualului guvern măsuri urgenţe de redresare a situaţiei pentru eliminarea discriminărilor dintre sectoare, cel puţîn din considerentul că şi noi suntem români, votăm, lucrăm şi plătim impozite în România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb