METROREX:  "Expertiza a confirmat că imobilele din zona Eroilor sunt în siguranţă"

Andrei Stan
Companii #Construcţii / 16 februarie 2016

Locatarii se pot muta săptămâna viitoare în locuinţele lor

Imobilele din zona Eroilor sunt în siguranţă atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădire, cât şi din punct de vedere structural, iar locatarii se pot muta săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al Metrorex trimis redacţiei.

"În data de 15 februarie 2016 a fost transmisă la Metrorex expertiza care a confirmat faptul ca imobilele sunt în siguranţă, atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădire, cât şi din punct de vedere structural. Deşi clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranţă s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri şi din jurul acestora", se arată în comunicat.

Potrivit Metrorex, din discuţiile purtate cu Constructorul, a rezultat că acesta s-a angajat să execute în locuinte lucrări de înlocuire a unor instalaţii, precum şi lucrări de vopsitorie, finisaje, etc. S-a stabilit de comun acord cu locatarii ca după finalizarea acestor lucrări, începând cu săptămâna viitoare aceştia să se poată muta în locuinţe.

"Metrorex a manifestat o preocupare şi o implicare permanenta privind determinarea constructorului de a urgenta lucrările de consolidare. În acest sens Metrorex a iniţiat şi participat la şedinte de lucru cu constructorul, proiectantul, consultantul şi alţi specialişti (verificatori de proiecte, experţi) pentru a identifica măsurile necesare, care au fost implementate în regim de urgenţă reducând durata de executare a lucrărilor", susţine compania.

Metrorex aminteşte că a contractat expertize de specialitate în construcţii hidrotehnice - expertize tehnice pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a construcţiilor (reţele) din zona afectată, în geotehnică şi fundaţii - expertize geotehnice menite să determine cauzele care au favorizat producerea incidentului, precum şi soluţiile de punere în siguranţă şi consolidare a terenului din zona afectată, în construcţii civile - expertize tehnice pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a clădirilor din zona afectată.

"Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe bd. Eroilor este restricţionată să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Lucrările ar fi necesitat, conform graficului, o întrerupere a traficului de trei luni - perioadă prevăzută în proiect şi programată pentru luna mai 2016", precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb