"Microsoft" România şi "Orange" România au lansat telefonul SPV C500

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii / 7 decembrie 2004

Microsoft România şi Orange România au lansat pe piaţă cel mai mic telefon Smartphone din lume din familia Orange Signature. Noul terminal Smart-phone SPV C500 (Sound, Pictures, Video) are sistem de operare Microsoft Windows Mobile cu interfaţă în limba română şi poa-te fi utilizat pentru aplicaţii de afaceri şi de divertisment.

Silviu Hotăran, General Manager Microsoft South East Europe, a declarat: "Folosesc un telefon Smartphone şi pot spune că este o experienţă deosebită, care se îmbogăţeşte continuu. Sînt permanent la curent cu ceea ce se întîmplă, pot accesa email-ul, datele de contact, calendarul. Pot schimba mesaje instant, pot descărca fişiere, pot trimite şi primi imagini, pot asculta muzică, pot folosi diverse accesorii. Utilizatorii din Ro-mânia pot descoperi o interfaţă Windows familiară în limba ro-mână şi cele mai folosite programe din suita Office. Poten-ţialul de software românesc trebuie să fie exploatat în zona terminalelor mobile". Yves Gauthier, Deputy Chief Executive Officer Orange Romania, a menţionat: "Orange şi partenerii săi continuă să creeze şi să dezvolte hardware şi software pentru telefoanele mobile Signature, pentru a oferi clienţilor o serie unică de telefoane care permit libertate de comunicare şi acces rapid la servicii mobile de ultima generaţie. Noul SPV C500 reuneşte puterea şi alte aspecte similiare unui PC, dar are dimensiunile reduse ale unui telefon mobil".

Telefonul are o greutate de 100 grame, dispune de ecran performant cu 65 mii de culori la o rezoluţie de 176x220 pixeli, zoom 4x, infraroşu, o memorie internă de 64 Mb (ROM) şi un card de 16MB şi se poate cupla la calculator, laptop, notebook sau palmtop prin cablu miniUSB.

Sistemul de operare al acestui smartphone este Windows Mobile 2003, ediţia a doua. Prin aplicaţii avansate de tip Pocket Outlook, Pocket Internet Explorer, Windows Media Player, MSN Messenger şi alte programe, telefonul poate fi considerat un minicomputer prin care se oferă oportunităţi oamenilor de afaceri. Pe ecranul mobilului sînt dispuse pictograme ce facilitează accesul la diverse aplicaţii, MMS, jocuri, filme sau internet la mare viteză şi permite accesul la serviciile video prin tehnologia GPRS. Prin intermediul programului Orange Signature, telefonul SPV C500 oferă o gamă de aplicaţii şi servicii prin care utilizatorul dispune de un spaţiu personal în reţea pentru păstrarea informaţiilor personale sau profesionale (contacte, calendar etc). Preţul telefonu-lui va fi de 289 dolari (plus TVA) şi există şi o ofertă cu reducere de 8,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb