Mihai Aniţei preia funcţia de director general al Combinatului de Îngrăşăminte Chimice Năvodari

D.T.
Companii / 27 martie 2023

Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari

Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICh) Năvodari, producătorul român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, l-a numit în funcţia de director general pe Mihai Aniţei, fost country manager al grupului agricol elveţian Ameropa, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, principalul său obiectiv va fi dezvoltarea producţiei de fertilizanţi a combinatului din Năvodari, pentru a reduce dependenţa fermierilor români de importuri de îngrăşăminte.

Având peste 30 de ani de activitate în sectorul agricol şi o experienţă managerială solidă, Mihai Aniţei a lucrat timp de 10 ani în cadrul grupului elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari distribuitori din ţară de îngrăşăminte pentru agricultură, seminţe şi pesticide. Începând cu anul 2012, el a preluat funcţia de CEO al Combinatului de Îngrăşăminte Azomureş, parte a grupului Ameropa, iar în ultimii trei ani a ocupat poziţia de country manager al grupului. De asemenea, între anii 2016 - 2022 a fost membru în boardul Nuclearelectrica, singurul producător local de energie nucleară, se precizează în comunicat.

În noul său rol de director general al CICh, Mihai Aniţei şi-a propus să transforme combinatul din Năvodari într-unul dintre cei mai importanţi producători de îngrăşăminte la nivel regional, pentru a furniza agricultorilor soluţii de fertilizare complexe, cu o eficienţă sporită şi care să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

"Din această nouă poziţie, voi continua să-mi dedic eforturile pentru a dezvolta sectorul agricol din România, prin consolidarea capacităţilor de producţie ale combinatului din Năvodari. În acelaşi timp, îmi doresc să îmbunătăţesc relaţia cu fermierii şi să câştigăm tot mai multă încredere din partea lor. Este foarte important să avem o echipă solidă, care să poată funcţiona eficient chiar şi în condiţii dificile de piaţă, aşa cum au fost cele din perioada pandemiei sau cele din timpul războiului. Totodată, vom intra şi pe segmente încă ne-explorate ale pieţei, cum ar fi îngrăşămintele bio, adică piaţa de organo-minerale", afirmă Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari.

Noul General Manager CICh, Mihai Aniţei, anticipează că anul 2023 va fi unul dificil pentru agricultura românească din ultimii 15 ani, arată sursa. Unul dintre motive este faptul că, pentru prima dată, agricultorii români nu se pot baza pe un producător local mare de fertilizanţi, în contextul în care, în 2021, cel mare producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România şi-a oprit producţia. România importă majoritatea îngrăşămintelor pentru culturile agricole, circa 2 milioane de tone anual. Principalele ţări cu exporturi de îngrăşăminte în creştere în România sunt Bulgaria, Egipt, Austria şi Grecia.

"Mihai este un profesionist. Pentru noi, sosirea lui este foarte importantă, pentru că vine într-un moment de dezvoltare şi evoluţie. Are experienţă vastă în industrie, iar aici îşi va pune în valoare şi capacitatea de a integra noua tehnologie, pentru că vrem să fim cu un pas înainte în evoluţia industrială. Este nevoie de creşterea calităţii şi a capacităţii de producţie a combinatului, iar Mihai Aniţei are toate calităţile profesionale necesare, plus energia potrivită şi puterea de a atinge toate obiectivele", afirmă Ernesto Sudati, Preşedintele CICh Năvodari, potrivit comunicatului.

Combinatul de îngrăşăminte chimice Năvodari are o capacitate de producţie de 1.500 de tone de îngrăşăminte zilnic şi dispune de capacităţi de stocare acoperite şi în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o reţea de cale ferată proprie conectată la reţeaua feroviară naţională, precum şi acces la porturile Năvodari, Ovidiu şi Constanţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb