MIHAI RĂZVAN UNGUREANU: "Rolul Elenei Udrea în politică, profund toxic"

V.B.
Politică / 8 iulie 2014

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, ieri seară, pentru presă, că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", acuzând-o că ar fi unul dintre cei care au contribuit la despărţirea de Traian Băsescu a "oamenilor de valoare".

Ungureanu s-a plâns că Udrea l-a atacat în ultima vreme în mod "injurios", adăugând: "Sincer, cred că rolul doamnei Udrea în politică este profund toxic". Totodată, liderul FC şi-a exprimat speranţa că preşedintele PMP a învăţat o lecţie din episoadele confruntării cu el.

Întrebat despre susţinerea de care ar fi beneficiat Elena Udrea din partea lui Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns că îi face preşedintelui un merit din faptul că a încercat să promoveze oameni de valoare, de-a lungul timpului, dar că aceştia au plecat.

Fostul şef al SIE a mai opinat că Elena Udrea este unul dintre oamenii care au contribuit la despărţirea preşedintelui Băsescu de oamenii de calitate cu care acesta a lucrat (Andrei Pleşu, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi).

Liderul FC a mai afirmat că tonul răspunsurilor care i-au venit, pe diverse căi, la articolele de presă pe care le-a scris recent este asemănător celui din perioada stalinistă: "Nu ai ce să cauţi în dreapta politică cu gândire stalinistă şi când te aştepţi doar la cultul personalităţii".

Ungureanu a subliniat că există două nume în politica românească de care nu poţi face abstracţie când este vorba despre cei 10 ani de mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu: Dan Voiculescu şi Elena Udrea.

"Sincer, nu cred că doamna Udrea a avut prieteni oneşti care să-i tragă mâneca", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Tot ieri, preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarase că Mihai Răzvan Ungureanu încearcă să intre în proiectul de unificare, atacând-o pe ea şi pe Băsescu. Fostul ministru al Dezvoltării şi-a exprimat părerea că, dacă cineva se dezice de un lucru pe care l-a susţinut, atunci dă un semnal către electorat că este "oportunist".

"Vedem astăzi că unii încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei şi mă refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea să plătească un preţ, preţul fiind să mă atace pe mine şi să-l atace pe preşedinte. Deci cred că nu este nevoie să ne certăm între noi, dar pe de altă parte electoratul trebuie să ştie ce reprezintă fiecare de fapt", a afirmat Udrea, comentând spusele lui Ungureanu, care îi ceruse să se retragă.

Elena Udrea a mai arătat că înţelege că pentru unii nu contează moştenirea lui Traian Băsescu, având în vedere că PDL şi PNL fac fuziunea împotriva şefului statului, dar pe cei din PMP îi interesează şi electoratul, şi "moştenirea" lui Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Elenna dinTroia? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb