Milioane de lei cheltuite într-o campanie electorală falsă

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2012

Milioane de lei cheltuite într-o campanie electorală falsă

Puterea şi opoziţia au furat startul în campania electorală, împânzind oraşele cu bannere şi umplând cutiile poştale cu fluturaşi. Nici PDL şi nici USL nu ţin să informeze electoratul în legătură cu proiectele pe care le au în vizor pentru următorii patru ani, scopul campaniei electorale false fiind acela de a-şi denigra adversarii. Greva parlamentară a USL a oferit partidului condus de Emil Boc ocazia de a lansa o campanie furibundă, în majoritatea ora-şelor mari din ţară, împotriva "parlamen-tarilor chiulangii". Bannere de dimeniuni mari au fost postate în multe intersecţii, fiind afişată o fotografie a unui parlamentar USL şi textul : "Parlamentarii USL fac grevă de lux. Noi plătim pentru ei 1,4 milioane de euro pe lună!". Nu aveau cum să nu apară scandalurile. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că toate bannerele PDL Bucureşti despre greva parlamentarilor USL vor fi date jos, pentru că încă nu a început campania electorală. Normal, acest lucru a stârnit nemulţumirea celor de la putere, exis-tând chiar şi manifestaţii spontane de protest. În schimb primarul nu poate face nimic împotriva fluturaşilor USL care au invadat cutiile poştale. Sub titlul "BUBA", apar fotografiile lui Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Roberta Anas-tase şi sunt prezentate motivele pentru care USL protestează prin greva parlamentară. Rămasă fă-ră bannere, puterea s-a reorientrat către afişe, care în linii mari au acelaşi mesaj:"Ei fac grevă de lux pe banii tăi".

Dincolo de mesaje, este cert un lucru, milioane de lei sunt cheltuite pentru o campanie electorală des-făşurată în afara cadrului legal destinat acestui lucru. Ambele tabere politice vorbesc de criză şi de sacrificiile financiare pe care fiecare cetăţean trebuie să le facă, dar în acelaşi timp sume consistente sunt cheltuite doar pentru a denigra adversarii, deşi exis-tă suficiente tribune de la care politicieni ar putea să-şi facă auzite mesajele în mod gratuit. PDL acuză opoziţia că ar cheltui din banii publici 1,4 milioane de euro lunar cu această grevă parlamentară. În acelaşi timp opoziţia acuză puterea că bagă milioane de lei în bannere, luna trecută deputatul PSD, Radu Moldovan, declarând că PDL ar fi făcut mai bine să investească cele 5 milioane de euro folosite la tipărirea afişelor în ajutoare pentru oamenii nevoiaşi.

Deranjaţi că le este afectată imaginea, parlamentarii vizaţi de aceste campanii au început să reacţioneze. Startul a fost dat de senatorul Iulian Bădescu (PSD), care a anunţat că a dat în judecată filiala Prahova a PDL pentru afişele puse de acest partid şi în care e prezentat drept "chiulangiu", pentru că participă la greva parlamentară. Este aşteptat ca în următoarea perioadă să apară un val de acţionări în justiţie, din ambele tabere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai ce, mai este o noutate pentru cineva din romania ca, si puterea si opozitia, respectiv, pdl cu acolitii si usl, sau invers, ne fura fara nici un fel de mila si rusine ?, ce fraier mai crede ijn cinstea clasei politice romanesti, abia in ziua cand, romanii vor scapa de aceasta clasa politica care este o "cangrena, cancer" pentru viata lor, o vor duce bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb