Millennium Tour va realiza investiţii de circa 14 milioane de euro în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 ianuarie 2008

Compania care oferă servicii de călătorie societăţilor şi persoanelor fizice, Millennium Tour, va investi în 2008 circa 14 milioane de euro pentru realizarea a două hoteluri, în portul Dubova şi în Bucureşti, a declarat, ieri, directorul executiv al companiei, Dragoş Penca. "Lucrăm acum la un hotel în portul Dubova, pe malul Dunării, primul port mare în amonte de Orşova, în zona Cazanelor Dunării. Este un hotel destinat navelor de croazieră care trec pe Dunăre din nefericire toate sub pavilion străin. Hotelul, în afară de funcţia sa de unitate de primire, are dotările necesare alimentării navelor de croazieră cu apă, alimente şi de evacuare a rezidurilor. Aşteptăm autorizaţia de construire pentru un alt hotel în Bucureşti. Primul hotel are un buget alocat de cinci milioane de euro. Hotelul din Bucureşti, în funcţie de cerinţele din autorizaţia de construire, are bugetate între opt milioane şi 10 milioane de euro", a explicat Penca.

Acesta a precizat că primul hotel va fi gata cel mai probabil în 2009, iar capacitatea sa este de 80 de camere. Totodată, Millennium Tour, estimează pentru 2008 realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 de milioane de euro, incluzând investiţiile aferente acestui an, cifra fiind de aproape trei ori mai mare faţă de cea înregistrată în 2007, de 11 milioane de euro. Profitul Millennium Tour a depăşit anul trecut 250.000 de euro. Potrivit datelor companiei, 78% din activitatea Millennium Tour este dedicată ticketingului.

"Un alt segment al activităţii noastre, reprezentând 11%, este corporate travel (servicii de călătorie adresate companiilor n.r.). Practic, noi ne ocupăm de tot ce înseamnă deplasarea angajaţilor unei firme, de la deplasări de protocol, deplasări de lucru sau deplasări în interes personal al angajaţilor clientului nostru. Turismul reprezintă la noi numai 8% din cifra de afaceri, de 11 milioane de euro în anul 2007. În pricipiu nu vindem vacanţe de grup tot ceea ce facem este să personalizăm vacanţele clienţilor noştri. Aici, cele mai mari cereri sunt pentru pachete avion plus maşină plus hotel sau maşină plus hotel" a afirmat directorul executiv al Millennium Tour.

În 2007, aproximativ 30.000 - 35.000 de persoane au folosit serviciile Millennium Tour pentru vizitarea diferitelor destinaţii. Potrivit datelor companiei, din punct de vedere turistic, în topul preferinţelor românilor se menţine Grecia, urmată de Bulgaria. În ceea ce priveşte zborurile, în top se află destinaţiile din SUA, unul dintre factorii care a contribuit la această situaţie fiind relaxarea regulilor de acordare a vizelor, urmată de Europa cu destinaţiile Madrid, Roma, Milano şi Barcelona.

Conform informaţiilor furnizate de companie, cea mai căutată destinaţie turistică va fi în 2008, Muntenegru. "Turistic, în sezonul estival, noi pariem pe Muntenegru. Sunt mai mulţi factori care ne fac să credem asta: se intră numai cu cartea de identitate, Serbia a renunţat la vizele pentru români, ca destinaţie nu este foarte departe, Bulgaria a mărit tarifele şi a început "sa dea cu nuca în perete". Practic, se întimplă şi la ei (bulgari n.r.) fenomenul Neptun - Olimp 2000 - 2003, când lumea dormea în recepţia hotelului pentru că acesta vânduse mai multe camere decât avea", a explicat Dragoş Penca.

Acesta a mai precizat că numărul românilor care aleg destinaţii exotice creşte simţitor, "având în vedere că o corzieră de 10 zile în Caraibe costă, fără avion, cât un sejur de şapte nopţi de Revelion în Poiana Braşov, circa 1.000 de dolari".

De asemenea, potrivit datelor companiei, Millennium Tour este şi dispecer de transport, cu o capacitate de 2000 - 2500 de pasageri, având autocare de peste trei stele. Acestea pot fi închiriate pentru conferinţe, simpozioane sau de către persoane fizice, cifra de afaceri a acestui departament fiind de aproximativ 250.000 de euro.

"În România ne confruntăm cu un paradox - cresc costurile de transport, combustibili, piese, salarii, şi scad tarifele pe kilometru (...). Ca exemplu, maşinile, motorina şi piesele costă cât în Germania. Diferă doar salariile, care nu reprezintă foarte mult din tariful unitar. În condiţiile acestea, în România poţi închiria un autocar cu 1 euro/km iar în Germania tariful începe de la 2,1 euro/km" a mai spus directorul executiv al Millennium Tour.

Potrivit acestuia, în 2006 compania a înregistrat o cifră de afaceri de şase milioane de euro, iar profitul s-a ridicat la 80.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb