Minerii de la "Remin" vor să se înscrie pe listele de disponibilizări

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 10 martie 2004

Angajaţii Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare se grăbesc să se treacă pe listele de disponibilizare în timp ce sindicatele încearcă să convingă angajaţii că n-au ales cea mai bună soluţie. Uniunea Sindicatelor Miniere Maramureş a parafat luni, 8 martie, un protocol între administraţia Remin şi Prefectura Maramureş care prevede că orice disponibilizare de personal va avea loc după consultarea sindicatului.

Conform unei hotărîri de guvern emisă pe 28 februarie, anul acesta 6.850 de mineri vor pă-răsi societatea, din care 1.700 de la Compania Minieră Remin. Preşedintele Uniunii Sindicale Miniere Maramureş, Gheorghe Paşca, a precizat, citat de Rompres, că protocolul semnat menţionează că disponibilizarea personalului se va face în funcţie de fondurile financiare alocate fără a periclita siguranţa locurilor de muncă pentru minerii rămaşi în companie. Protocolul menţionează că fiecare închidere de mină va avea loc numai după consultarea sindicatului.

Pe de altă parte, sindicaliştii de la Uniunea Sindicală Nordmin, al doilea sindicat din compania Remin, nu agreează ideea protocolului semnat de USM şi cred că se doreşte creearea unui conflict artificial între sindicate şi muncitori.

Vicepreşedintele Uniunii Sindicale Nordmin, Vasile Leş, a declarat, citat de Rompres, că liderii sindicatelor nu se pot opune plecării muncitorilor din minerit. "Cei 1.700 de muncitori vor pleca din Remin, indiferent de poziţia liderilor de la USM. Acţiunea celor de la USM este propagandistică şi încearcă să se opună înscrierii minerilor pe listele de disponibilizare. Probabil că liderii sindicatelor din exploatările miniere se tem că vor rămîne fără obiectul muncii, a opinat Leş.

Fiecare miner disponibilizat va beneficia de un salariu compensatoriu de 280 milioane lei şi continuarea vechimii în mun-că pe următoarele 24 de luni. Compania Naţională Minieră Remin are 8.900 de angajaţi şi exploatări miniere în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb