MINISTERUL APĂRĂRII: Pensiile sub 3000 lei ale militarilor cu carieră completă nu au fost diminuate

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2011

Pensiile sub 3000 lei ale militarilor cu carieră completă nu au fost diminuate

Pensiile militare sub 3.000 de lei de care beneficiază militarii cu carieră completă nu au fost diminuate, a declarat, ieri, generalul de brigadă Mariana Lupu, şeful Direcţiei Generale Financiar Contabile din Ministerul Apărării, potrivit Mediafax.

Mariana Lupu a precizat că până la 31 decembrie 2010, 21.717 dintre dosarele cu adeverinţă de venit au fost procesate, dintr-un total de 48.000. Oficialul a precizat că în baza aces-tor date a rezultat că nicio pensie plătită militarilor cu carieră completă cu valoare de sub 3.000 de lei nu a scăzut.

De asemenea, conform spuselor sale, în 80% dintre cazurile procesate până acum în legătură cu militarii cu carieră incompletă pensiile sub 3.000 de lei nu au scăzut.

Mariana Lupu a explicat că, potrivit datelor ministerului, la 31 decembrie erau în plată pensii pentru 81.379 de beneficiari de pensii miltiare şi indemnizaţii. Dintre acestea, 251 au fost exceptaţi de la recalculare fiind vorba despre magistraţi militari, beneficiarii de pensii de invaliditate şi de urmaşi şi de cei care au obţinut suspendarea în instanţă a aplicării Hotărârii de Guvern 735. Ceilalţi 81.128 de beneficiari de pensii militare au făcut obiectul recalculării şi peste 65.000 dintre aceştia, respectiv 80%, au depus dosarele pentru recalculare.

În absenţa adeverinţelor de venit pensia se recalculează pe baza salariului mediu pe economie existent în diversele perioade calculate, a reamintit Lupu, adăugând că această situaţie se poate corecta printr-o solicitare de obţinere a adeverinţelor de venit.

PNL şi PSD acuză Guvernul de incompetenţă la recalcularea pensiilor militarilor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Mircea Duşa, a acuzat Guvernul Boc de incompetenţă în recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat în Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării Naţionale.

Parlamentarul social-democrat a declarat, pentru Agerpres, că în ultimele două zile, la biroul său parlamentar din Topliţa, au venit aproximativ 50 de pensionari care au lucrat în cele două ministere şi cărora le-au scăzut drastic pensiile. Mircea Duşa a afirmat: "Deşi premierul Boc afirmă că pensiile sub 3.000 lei nu scad, toţi cei care au fost la mine în audienţă mi-au arătat cupoanele cu pensiile reduse. Mai mult, se creează o discriminare între diferite categorii de pensionari şi s-a ajuns la situaţia în care foştii ofiţeri cu vechime integrală au pensii mai mici decât foştii subofiţeri".

Deputatul a mai spus că nu i se pare corect nici ca cei care au pensia de 3001 lei să rămână, după recalculare, cu 1.500 de lei, în condiţiile în care cei care au 2.999 lei nu intră la recalculare.

La rândul său, deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va acorda sprijin juridic tuturor pensionarilor militari ale căror pensii au fost diminuate luna aceasta şi i-a sfătuit să se adreseze instanţelor de judecată pentru a li se face dreptate.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Domnul deputat Mircea Dusa nu a citit legea si vorbeste dupa ureche, asa cum, de fapt, vorbesc si alti politicieni. Niciunde in lege nu spune ca pensiile sub 3.000 lei nu intra in recalculare. In luna ianuarie majoritatea pensionarilor militari au primit pensii mai mici intrucit nu au trimis adeverintele de venituri si li s-au calulat pensiile luindu-se ca baza de calcul salariile medii pe economie. Dupa ce vor trimite adeverintele se va reface recalcularea pe baza veniturilor reale obtinute in perioada de activitate. In general vor castiga cei cu o perioada mare de activitate si vor pierde cei care au iesit la pensie cu mult inainte de a implini varsta de 55 ani.

    1. Probabil ca adeverintele le-au trimis tarziu, fiecare cum s-a hotarat, in functie de cum s-au informat, sa nu uitam ca au fost multe voci care au considerat recalcularea suspicioasa si nu au avut incredere. Acum le pare rau ca nu au trimis la timp cererile.

    Tot soiul de ieniceri cu caschetă şi cu papagal antrenat în studiourile „De strajă patriei“ socialiste, sau „Pro Patria“ lui Ilici, ocupă zilnic ecranele vidanjelor Realitatea-Antena 3 încercånd să inducă ideea că recalcularea pensiilor, decisă de guvern, se face în detrimentul tuturor foştilor angajaţi MApN

    Concluzia acestui articol este clara: cei care nu au facut cereri de recalculare, ar trebui sa o faca si asta in cel mai scurt timp. Au fost trimise semnale inca de acum cateva luni pe aceasta tema. Nimeni nu ar trebui sa renunte. Este obligatia fiecaruia sa lupte pentru drepturile lui.

    1. Pai daca s-au trezit altii mai cu mot sa ii incurce pe pensionari ...

      Daca oamenii ar fi fost mai atenti la context si daca s-ar fi documentat mai profund nu s-ar mai lasat influentati de demamgogia lui Dogaru. Sa speram ca vor merge toti sa depuna cereri de recalculare pentru ca toata aceasta tensiune sa se elimine.

    Lupu a spus: această situaţie se poate corecta printr-o solicitare de obţinere a adeverinţelor de venit.

    Atunci sa faca oamenii cerere de recalculare si se rezolva problema.

    1. Se pare ca manipulatorii Dogaru si Pricina si-au facut foarte bine treaba si au speriat zdravan pensionarii militari mintindu-i ca depunerea cererilor de recalculare nu le va fi benefica. Sper ca macar acum acestia sa constientizeze ca au gresit si sa-si rectifice atitudinea in interesul lor si nu al SCMD-ului.

    mai putini bani vor ridica doar cei care au urmat orbeste instructiunile lui dogaru si pricina care i-au sfatuit sa nu completeze cererile de recalculare a pensiilor. astfel s-a ajuns ca mapn sa le calculeze pensiile in functie de salariul mediu pe economie. dogaru si pricina sa raspunda

    1. Dogaru si Pricina isi urmaresc doar propriile interese, altfel ar fi informat corect oamenii in ceea ce priveste acest refuz de a depune cererile de recalculare. Daca oamenii ar fi stiut ca urmarile vor fi cele de acum, sunt sigura ca nimeni nu s-ar fi raliat acestui sindicat condusi de simpli propagandisti.

    nu inteleg cum de aveti tupeul sa apareti la tv. cand in toata activitatea de militarii politruci nu a ti comandat nimic ci a ti mancat ceeace stiti ajungand si col. scrind ode'. rusine sa va fie .

    Asta e maşinăria de propagandă politico-mediatică a tripletei mogulice Vîntu-Voiculescu-Patriciu a lansat o nouă campanie de manipulare a opiniei publice şi, mai grav, de instigare la revoltă a castei militare, o diversiune care tocmai a fost demontată, ieri, de conducerea Ministerului Apărării , aratand cu exemple clare cine va pierde si cine va castiga dupa acest proces de recalculare.

    1. Hai sa fim cinstiti si scrupulosi. Deci domnul Dogaru primea dupa legea veche 3200 de lei in mana, iar dupa legea noua doar 1400 de lei. Ceea ce omite in mod intentionat sa ne spuna domnul Dogaru este faptul ca are 5 ani lipsa din activitatea completa si nu a depus cererea de recalculare a pensiei, motiv pentru care astia i-au calculat-o la valoarea salariului mediu. Daca ar fi completat si depus aceasta cerere ar fi avut probabil vreo 2500 de lei fara cei 5 ani lipsa si vreo 3000 cu vechimea completa, deci aproape aceeasi pensie. Mai grav este faptul ca i-a instigat si pe alti rezervisti sa nu completeze si sa depuna cererea si au patit la fel ca el. Ca atat l-a dus capul pe Dogaru, treaba lui, dar cine raspunde pentru proasta consiliere a celorlalti rezervisti? Alo domnu Dogaru? Sunteti pe receptie?

      Aceeasi situatie si pentru vicele PRICINA. Lua in mana vreo 3600 de lei dupa cum a decrarat la o televiziune fortat de o intrebare indiscreta a unui telespectator, iar acum calculat la salariu mediu pe economie ridica doar 1700. Daca era de acord cu recalcularea primea probabil si el vreo 2800. Treaba lui e treaba lui. Chestia e ca i-a incurcat alaturi de Dogaru si pe altii care nu au avut nicio vina decat faptul ca si-au ascultat liderii.

      Din pacate vor sa ii atraga mai departe in procese cu statul, inca un pas gresit al acelorasi domni.

    Doar o mica parte dintre toti pensionarii militari au pierdut la pensie, si asta din incapatanarea lor de a nu-si depune actele justificative cu anii de munca, majoritatea peste 90% stau linistiti si privesc la TV cum problema pensiilor recalculate a devenit subiect de scandal.

    1. Nu cred ca este vorba de incapatanare aici, ci de faptul ca s-au lasat manipulati de SCMD si nu au depus adeverintele de venit pentru a li se putea recalcula pensia. Adu-ti aminte cat de tare striga Dogaru inca de acum cateva luni, ca nimeni sa nu faca cerere de recalculare! Oamenii au avut incredere in acest sarlatan iar acum privesc si . . . plang. Nu sunt de condamnat. Poate vor invata de acum ca acest individ nu marita increderea lor si vor face ce trebuie pentru a-si primi banii inapoi.

    Din pacate nu s-a facut o prezentare a avantajelor recalcularii pensiilor. Din cauza incertitudinii create s-a ajuns la ce s-a ajuns.

    1. Pentru ca multi nu s-a increzut in calculele din toamna prezentate, o parte dintre pensionari nu au depus cereri de recalculare si acum plang pe la usile televiziunilor in cautarea unor dreptati.

    Putin mai lipsea si ma inscriam si eu in SCMD. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat intuitia sa merg mai bine la centru militar si sa cer adeverinta de venit. Acum ma bucur de o pensie marita cu 900 de lei. Ii sfatuiesc pe toti pensionarii sa nu creada in acest sarlatan de Dogaru care oricum ar fi pierdut la pensie. I-a instigat pe multi si a nenorocit multi creduli.

    1. Consilierul ministrului Administraţiei şi Internelor, Nicolae Chesnoiu, a declarat, vineri, că având în vedere complexitatea procesului de recalculare a unei pensii şi numărul mic de angajaţi pe care Casa de Pensii a MAI îl are la dispoziţie momentan, nu este posibilă procesarea unui număr mai mare de pensii recalculate. Casa de pensiii de la MApN sta mult mai bine la dosare si au un numar mic de pensii micsorate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb