Ministerul Economiei, în plin proces de consultare a reprezentanţilor marilor industrii

F.A.
Politică / 22 aprilie 2013

Ministerul Economiei a consultat, până în prezent, în cadrul proiectului de elaborare a Strategiei de Reindustrializare a României, reprezentanţii a şapte mari industrii manufacturiere, se precizează într-un comunicat de presă.

Începând cu data de 9 aprilie au fost demarate consultările cu reprezentanţii industriei manufacturiere româneşti. La consultări au participat atât manageri de companii şi asociaţii patronale, cât şi institute de cercetare, cadre universitare şi alte categorii direct implicate în evoluţia anumitor sectoare.

Temele generale ale dezbaterillor s-au referit la cadrul instituţional, administrativ, legislativ şi economico-financiar, procesele de inovare la nivelul companiilor şi relaţia acestora cu universităţile şi institutele de cercetare, resursele umane care să asigure dezvoltarea industriei, comunicarea pe tema legislaţiei europene adoptate şi în curs de adoptare.

În funcţie de specificul fiecărei industrii au fost identificate şi analizate teme privind accesul la materii prime, evoluţia costului energiei, extinderea pe pieţele externe din UE şi extracomunitare, nevoia unor mecanisme de supraveghere a pieţei pentru eliminarea produselor contrafacute şi/sau periculoase pentru mediu şi utilizatori, clarificarea legislaţiei privind brevetele de invenţii, evaziunea ca factor care distorsionează concurenţa în piaţă, precum şi multe altele asemenea.

Obiectivul principal al acestor consultări îl reprezintă analiza tendinţelor industriei româneşti pe termen mediu şi lung, identificarea potenţialului nevalorificat şi optimizarea lanţului de valoare adăugată din fiecare industrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb