MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, COMERŢ ŞI ANTREPRENORIAT:  ,,Hotărârea privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor nu trebuie să se aplice tuturor IMM-urilor"

Cristina Radu
Companii / 13 iunie 2017

,,Hotărârea privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor nu trebuie să se aplice tuturor IMM-urilor"

Hotărârea de Guvern nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor este de fapt un act din anul 2012, al cărui termen de aplicare a fost prorogat în fiecare an. Acesta nu reprezintă o masură nouă pe care o propune Guvernul actual, conform unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ca urmare a consultărilor pe care le are cu reprezentanţii mediului de afaceri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a supus atenţiei Ministerului Afacerilor Interne, titularul normelor faptul că acest act poate impacta negativ mediul de afaceri. Acest aspect a fost discutat inclusiv în cadrul Coaliţiei de Dezvoltare a României şi al Comitetului Economic Social.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au răspuns pozitiv aspectelor ridicate de ministrul Petrescu şi vor identifica soluţii de prorogare a termenului si în acest an. Pe perioada de suspendare, urmează să se găsească soluţii de modificare a normelor de aplicare, astfel încât aceste obligaţii să nu impacteze negativ mediul de afaceri.

Propunerea Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a fost ca aceste norme să fie aplicabile numai categoriei de IMM-uri care necesită un astfel de audit şi nu tuturor IMM-urilor, aşa cum este prevăzut în actul normativ actual.

Astăzi au loc discuţii pe acest subiect între experţii din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării celei mai bune soluţii, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb