Ministerul Sănătăţii prezintă primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului

Raluca Juncu
Miscellanea / 14 aprilie 2016

Ministerul Sănătăţii iniţiază primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului (PNCC) pentru perioada 2016-2020 care include noi strategii de control al cancerului din ţară în conformitate cu direcţiile de la nivel european.

Programul înglobează măsuri pentru reducerea mortalităţii şi a incidenţei cancerului, precum şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei la risc şi creşterea calităţii vieţii bolnavilor de cancer, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Vizăm realizarea unui diagnostic precoce, asigurarea şi controlul calităţii tratamentului multimodal, precum şi urmărirea în timp atât ambulatorie, cât şi la domiciliu, măsuri de reabilitare-reintegrare şi alte acţiuni cu caracter social. De asemenea, dorim realizarea pregătirii profesionale la standarde europene a personalului implicat în managementul afecţiunilor oncologice. Totodată, urmărim dezvoltarea unui plan nou de cercetare la toate nivelurile, centrat pe beneficiul pacienţilor cu individualizare prognostică şi personalizare", a declarat conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, Ministrul Sănătăţii.

O componentă esenţială a planului o reprezintă promovarea unui comportament preventiv, prin informarea cetăţenilor în vederea evitării factorilor de risc, a expunerilor la noxe, pentru reducerea riscului global de cancer, precum şi prin politici de vaccinare împotriva hepatitei B şi a infecţiilor cu virus HPV, menţionează sursă citată.

Prezentarea PNCC s-a desfăşurat în contextul întâlnirii grupurilor de lucru din cadrul proiectului CanCon (Cancer Control Joint Action), iniţiat de Uniunea Europeană în vederea consolidării unei abordări comune în lupta contra cancerului la nivel european.

Ministerul Sănătăţii va propune Planul spre adoptare, prin Hotărâre de Guvern, pe agenda de lucru a Secretariatului General al Guvernului în luna iunie, cu publicarea ulterioară în Monitorul Oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb