MINISTERUL SĂNĂTĂŢII:  "Tratamentul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă; plăţile sunt la zi"

Mina Irina
Politică / 4 noiembrie 2016

Tratamentul fără interferon în cazul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă, iar plăţile sunt la zi, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, publicat pe site-ul instituţiei.

În prezent tratamentul este în curs pentru 2.000 de pacienţi.

"Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienţi cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificaţi şi selectaţi conform criteriilor 5.860 de pacienţi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a început plăţile în luna septembrie. Plăţile sunt la zi, iar tratamentul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienţi tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienţi aparţine Guvernului Ponta", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte eficienţa folosirii banului public, MS menţionează că este în curs de realizare, în acest moment, o evaluare în condiţiile în care există informaţii cu privire la nivelul costurilor pentru România, care "îl depăşeşte pe cel din alte state vecine".

"Din această perspectivă este cu atât mai surprinzătoare declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, (...) conform căreia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienţi cu hepatita C. În realitate, costul tratamentului negociat de Guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare. În legătură cu cei 10.000 de pacienţi despre care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ar vrea să îi includă în programul de tratament, facem precizarea că Ministerul Sănătăţii a transmis deja Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedură care va fi reluată în foarte scurt timp", mai precizează MS, conform sursei citate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut astăzi că 10.000 de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecaţi în acest an cu preţul a două sculpturi "Cuminţenia Pământului", dar Guvernul a blocat programul din "lipsă de interes şi, poate, din incompetenţă", potrivit unor surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb