Ministerul Transporturilor va înfiinţa o firmă de transport maritim, ca filială a "CFR Marfă"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 26 iulie 2007

Guvernul a aprobat ieri o hotărâre privind înfiinţarea Societăţii Comerciale de Transport Maritim şi de Coastă "CFR Ferry - Boat" SA ca filială a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" SA, cu sediul în Constanţa. Capitalul social iniţial al CFR Ferry - Boat este în valoare de 13.189.000 lei şi se constituie prin aporturi în natură (active) şi în numerar de la CFR Marfă, corespunzător obiectului de activitate, stabilite pe baza datelor din balanţa de verificare contabilă la data de 31.12.2006. Luarea deciziei privind înfiinţarea Societăţii Comerciale Transport Maritim şi de Coastă "CFR Ferry - Boat" SA s-a fundamentat pe ideea că o societate comercială cu acest obiect principal de activitate ar putea să-şi concentreze mai eficient resursele pentru a dezvolta un compartiment de marketing specific pentru transportul pe ferry-boat.

Avantajele acestei soluţii sunt transformarea activităţii de transport maritim cu nave ferry-boat într-o activitate profitabilă prin concentrarea acesteia în cadrul unei societăţi comerciale distincte, cunoaşterea costurilor, care nu mai sunt influenţate de cheltuielile indirecte ale CFR Marfă SA, şi folosirea acestei cunoaşteri drept "pârghie" în reducerea tarifelor, posibilitatea de a accesa fonduri de preaderare şi de a beneficia de facilităţi prin acte normative care privesc o activitate distinc­tă (transport maritim) faţă de activitatea de transport feroviar de marfă, crearea de oportunităţi pentru transportul feroviar de marfă care vor fi la îndemâna operatorilor de transport privaţi, obţinându-se astfel beneficii sub aspectul dezvoltării unui mediu concurenţial, apreciază Guvernul.

Firma va avea posibilitatea să vândă active din patrimoniu persoanelor fizice sau juridice private, la iniţiativa Consiliului de Administraţie, dar numai cu acordul CFR Marfă.

Personalul necesar pentru desfăşurarea activităţii va fi preluat de la CFR Marfă SA. Societatea va fi condusă de Adunarea Generală a Acţionarilor, care numeşte şi revocă membrii Consiliului de Administraţie şi pe preşedintele acestuia.

Consiliul de administraţie este format din cinci membri, dintre care unul deţine funcţia de preşedinte, fiind şi director general al societăţii, un reprezentant al Ministerului Economiei şi Finanţelor, unul al Ministerului Transporturilor. Aceştia sunt aleşi de AGA pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realeşi. CFR Marfă SA are 3 împuterniciţi în AGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb