Ministru Tătaru, din nou în vizită la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 20 iulie 2020

Ministru Tătaru, din nou în vizită la Buzău

Ritmul alarmant cu care creşte numărul îmbolnăvirilor din judeţul Buzău atarge din nou atenţia Ministrului Sănătăţii care luni a făcut o vizită fulger la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Buzău.

Nelu Tătaru a descins pentru a patra oară în această pandemie în judeţ, fiind a doua vizită la Spitalul din Municipiul Buzău, celelalte două opriri fiind la Râmnicu Sărat şi Direcţia de Sănătate Publică. Luni, ministrul Sănătăţii a venit în cel mai mare spital al judeţului, unde s-a interesat de bolnavii COVID-19, de câte locuri mai sunt disponibile în spital, dar şi despre situaţia din secţia de Terapie Intensivă. Vizita a durat doar câteva minute.

"În jurul orei 10, domnul Nelu Tătaru, ministru al Sănătăţii a făcut o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Domnul ministru s-a interesat de afluxul pacienţilor din ultima perioadă, care este situaţia locurilor disponibile din secţia A.T.I, situaţia rezultatelor la pacienţii testaţi pentru COVID-19, dar şi despre colaborarea cu spitalul suport COVID", a informat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Buzăul a ajuns la 967 de persoane, după ce, duminică, la Buzău, au fost raportate 26 de noi cazuri.

"Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică 9 dintre pacienţii nou confirmaţi în ultimele 24 de ore au fost testaţi şi diagnosticaţi la laboratoare private. Buzoienii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani şi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat", informează Prefectura Buzău.

De la începutul pandemiei, 598 de persoane s-au vindecat de Covid-19, zece dintre buzoieni fiind declaraţi vindecaţi doar în ultimele 24 de ore.

În ceea ce priveşte numărul deceselor, Buzăul a înregistrat până acum 27.

La nivelul judeţului sunt raportate 14 focare de COVID-19, trei la centre de ocrotire din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, laDirecţia de Sănătate Publică, la Casa de Asigurări de Sănătate,la Centrul de Dializă, la o cofetărie, la o societate comercială, la IPJ Buzău, la ISU Buzău, la Electrica Râmnicu Sărat şi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, secţia Ojasca.

La Buzău, Ministrul Sănătăţii a fost întâmpinat de Adrian Zoican, şef UPU din cadrul Spitalului JUdeţean de Urgenţă. Împreună au vizitat corturile destinate persoanelor suspecte de COVID-19, amenajate în curtea unităţii spitaliceşti, dar şi secţia de urgenţe.

"S-a discutat situaţia actuală, ne-a întrebat câte prezentări avem, dacă avem echipamente, dacă avem multe cadre medicale infectate, dacă e deficit mare de personal, ce trebuie să facem să reducem îmbolnăvirile, probleme specifice pandemiei. Noi i-am vorbit despre numărul mare de prezentări, legat de posibilităţile noastre de lucru, de capacitatea de lucru a PCR-ului. de locurile de cazare a pacienţilor, de faptul că spitalul de la Rm.Sărat e aproape plin, că suntem şi noi aproape depăşiţi şi încercăm să facem faţă nebuniei. Atitudinea domnului ministru a fost pozitiva, a fost deschis către dialog şi ne-a spus că va reveni aici", a spus Adrian Zoican.

Ministrul Sănătăţii a stat de vorbă şi cu directorul medical Răzvan Dedu, recent numit în funcţie, despre nevoile spitalului , în special despre locurile destinate pacienţilor COVID-19 de la Terapie Intensivă. În prezent unitatea de la Buzău dispune de patru patru la ATI, trei dintre ele fiind ocupate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb