Ministrul Agriculturii solicită UE un nou sprijin pentru eradicarea pestei

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 3 octombrie 2018

Ministrul Agriculturii solicită UE un nou sprijin pentru eradicarea pestei

Pesta porcină rămâne o preocupare pentru autorităţile din ţara noastră, iar în acest caz colaborarea cu autorităţile europene nu mai pare atât de anevoioasă precum în domeniul justiţiei.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat că va pleca la Bruxelles (n.r. astăzi), unde va solicita oficialilor europeni un nou sprijin pentru eradicarea pestei porcine şi despăgubirea celor afectaţi: "Nu ne oprim cu creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei. Să fie foarte clar! M-am uitat de dimineaţă pe operativa pe care o primim de două ori pe zi şi am văzut că sunt deja multe zone unde nu mai există focare, ceea ce este foarte bine. Este un necaz mare pe care l-am trăit împreună (...) Mă duc la Bruxelles pentru a prinde concret un sprijin pentru România în această direcţie. Au venit bani de la Uniunea Europeană. Prin programul de eradicare pe care îl gestionează ANSVA, 75% din acele sume care s-au pus la dispoziţie sunt de la UE. Noi dorim să solicităm sume în plus pentru a aşeza lucrurile într-un vad normal, pentru a stăpâni această molimă şi a ajuta fermierii".

Începând cu această săptămână, porci santinelă vor fi aduşi în gospodăriile afectate de pesta porcină. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, care a precizat că fermierii vor primi animale care vor fi ţinute sub supraveghere pentru a testa dacă virusul a fost eradicat: "Printr-o străduinţă cu grad mare de interes, comunicare atentă, printr-o conduită exemplară, începe faza a doua de instalare a purceilor-santinelă pentru a vedea dacă în următoarele 45 de zile mai avem vreo contaminare în zonă. Sper să nu fie, ne străduim să nu fie, gândim împreună şi acţionăm împreună, în aşa fel încât să reluăm activitatea creşterii porcilor în gospodăriile populaţiei, în condiţiile cunoscute cu respectarea normelor sanitar-veterinare în aşa fel încât să putem fi ocoliţi de o eventuală molimă".

Pe de altă parte, legat de subvenţiile APIA, Petre Daea a afirmat că fermierii vor primi o mare parte din bani începând cu jumătatea lunii octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb