MINISTRUL ANTREPRENORIATULUI ŞI TURISMULUI: "Strict personal, nu mi se pare firesc preţul de 200 de lei pentru amplasarea cearşafurilor pe plajă"

G.D.
Miscellanea / 12 iulie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a vorbit astăzi despre preţurile mari de pe litoral şi a spus că acolo unde sunt exagerări, fie în alimentaţia publică sau legat de tarifele pentru cazare, turiştii vor reacţiona. Pe de altă parte, el spune şi că a existat şi criză economică, perioada post-pandemică şi creşterile de preţuri la utilităţi. Legat de faptul că un administrator de plajă cere 200 de lei pentru amplasarea cearşafurilor, ministrul a spus că, personal, nu i se pare firesc.

"Am văzut şi eu imagini cu acest subiect. Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut şi o explicaţie dată de acel operator. De altfel, am înţeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru aşa ceva. Ministerul certifică aceste porţiuni de plajă pentru a activitate turistică şi avem echipe care fac verificare în teren. La orice sesizare, echipa merge acolo şi verifică conformitatea ativităţii turistice de pe plajă, cu prevederile din legislaţie. Noi nu avem măsuri legale cu privire la preţuri, nu avem competenţe ca minister. Tarifele, cel puţin în acel caz, sunt de neacceptat şi iniţiativa acelui operator a fost total nefericită pentru că descurajează o activitate turistică care, cel puţin pe litoral, este aşteptată vreme de nouă de zile", a spus Cadariu.

Ministrul a fost întrebat şi de preţurile mari de pe litoral.

"Ideea de bază este următoarea - suntem într-o economie de piaţă şi ar trebui să funcţioneze cererea şi oferta şi probabil în linii mari şi funcţionează. Mai mult ca sigur, acolo unde sunt exagerări, fie dacă discutăm despre alimentaţia publică sau discutăm de tarifele pentru cazare, clienţii, turiştii vor reacţiona. Pe de altă parte, constatăm cu toţii realităţi internaţionale - criză economică, perioadă post-pandemică, creşteri de preţuri la utilităţi. Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de preţuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt şi explicaţii pentru preţuri mai mari, cel puţin comparativ cu perioada similară a anului trecut", a spus oficialul.

Un complex rezidenţial din Năvodari solicită o taxă de 200 de lei pentru amplasarea unui cearşaf la malul mării, tariful fiind mai mare decât cel pentru închirierea a două şezlonguri cu umbrelă în primul rând dinspre la apă. Oficialii complexului susţin că acesta este unul "exclusivist", unde rezidenţii sunt în special medici şi avocaţi care vor intimitate. Ei justifică taxa prin dorinţa de a "descuraja comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. V-am auzit pe toti, ca nu sunteti de acord, si ministrul, cel de la Anpc dar totusi, ceva faceti? Plajele acele sunt ale statului, nu au drept de viata si de moarte traficantii care le inchiriaza (de la stat)!!!!

    existenta unui pret pentru cearceaf pe plaja nu e normala.... e spatiu public si conform legii spatiul public e direct accesibil mie ca si cetatean in masura in care nu i s-a adus nici o imbunatatire materiala ... nu exista nici o imbunatatire materiala adusa de cel ce a contractat spatiul plajei in faptul ca eu pun cearceaful pe nisip!

    chiar e nevoie de modificarea legii cu 30-70% alocare spatiu plaja ? sa fie specificat ca accesul in cei 30 % e gratuit? Sa o facem si pe asta?  

    bai, sa fiu al naibii... taraneala si avaritia au omorat multe business-uri in Romania... ma uit si la Mamaia (care intra acum in declin) ... de ce au pus nebunia aia de nisip pe plaja de au marit-o in halul asta? Va spun eu: de avaritie, sa subcontracteze masiv si sa scoata bani cu ghiotura!  

    Ce au obtinut?  

    Mamaia si-a pierdut nisipul legendar fin de alta data si acum e plin de scoici sparte si pietricele ...mergi pana la apa de te plictisesti ... turistii ce au facut in fata acestui afront (alaturi de preturi nemotivat de mari in Mamaia pentru orice) ?  

    Incep sa nu mai mearga acolo si migreaza spre alte statiuni.  

    Repet : TZARANEALA SI AVARITIA OMOARA BUSINESS-URI IN ROMANIA !  

    Am vazut de curand alta tzaraneala .... dupa inventia cu sampania de sute/mii de lei la roaba (ca mitocanii si constructorii nespalati !!!!) au inventat acum sampania la ...excavator! Repet: TZARANEALA ! Prost-gust dus la extrem!  

    Si se mira ca oamenii nu mai calca in Mamaia!  

    1. Mamaia ar putea oricand sa rivalizeze cu plaja din St. Tropez ... DAR NU CU SPECIMENELE INFECTE SI SUB-UMANE CARE POPULEAZA MEDIUL LOCAL DE BUSINESS!

      Bani pe cearceaful pus pe plaja ????  

      Bai dar daca va mananca in curand un incendiu ce o sa mai ziceti?  

      O sa fiti fericiti cu locatia voastra exclusivista?

      Am cautat.

      Marina Surf Beach se numeste infectia de plaja cu restaurant unde se cer 200 ron pe zi pentru un loc de cearceaf.  

      E aceeasi afacere cu un complex de blocuri de locuinte numit Marina Surf.  

      Dati-le si voi o evaluare adecvata negativa pe Google va rog!  

      MERITA INGROPATI DE VII PENTRU CE AU FACUT!  

      Ministru de 2 bani. Mai bine nu iesea in public. A venit sa ne spuna ca nu stie ce sa faca. Halal Romania.

    200 lei pt un cearsaf pe plaja unei tari unde salariul este 150 lei/ zi este putin.300 lei ar fi trebuit sa ceara.

    1. e cam puțin

    Da poate se scot voucherele si o sa va dea 20 lei numai sa va puneti cearsaful pe plaja, ca sa se ocupe juma din locurile de cazare si sa se mai consume cate ceva pe litoral

    Cine va pune sa va duceti la noi la mare? Sa ia si pielea de pe noi, ca asa ne trebuie, oricum ne place, asa ca ciocu mic si joc de glezna.Peste tot ne jupoaie politicieni si acolitii lor, la energie, gaz, benzina, motorina, materiale de constructii, mancare etc. Acum numai aveti si voi 200 de lei sa stati pe plaja. Nu va mai comportati ca amarestenii dati banii la baiatu' sa manance si gura lui ceva. Mda si ciocu mic in continuare.

    1. Corect. Ei fac astea pentru că le permitem . Prevăd faliment iminent pt mamaia până la finalul sezonului următor. Se poarta extrem de anti-client, vor plăti pentru asta.

    Domnul e de la PNL, cică ăia cu piața liberă, urmașii Brătienilor :)))

    1. In general ideile de la care pornesc doctrinele sunt bune, nu intru in detalii. Piata libera functioneaza la mine acasa, am luat cazarea de anul trecut. Pun pariu ca nu imi vor lua pielea cei de la hotel pentru mancare nici anul asta. Sunt unii care dau banii pe oferte proaste. Eu am singura vina ca sunt nationalist si liberal, nascut dupa ce au fost indoctrinati unii si altii. Ideile mele nationaliste nu ma lasa sa ma cazez in afara tarii (decat daca ma trimite angajatorul in delegatie). Cele liberale nu ma lasa sa platesc oferte proaste. Nu imi place, nu mananc. Stiu si sa mor de foame daca ajungem acolo. Cei care gandesc si au si rezultate ale gandirii trebuie sa nu renunte, sa lupte. Altfel or sa ramana astia care vorbesc si nu fac nimic (din pacate o parte se regasesc si pe pagina aceasta de internet).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb