Ministrul Burduja, impresionat de viaţa de miner

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 octombrie 2023

Sebastian Burduja, a coborât în Mina Livezeni, el precizând că a vrut să înţeleagă la faţa locului problemele şi riscurile cu care se confruntă în fiecare zi cei care lucrează acolo şi pentru a găsi împreună soluţiile de care Valea Jiului are nevoie. (Sursa foto: facebook / Sebastian Burduja)

Sebastian Burduja, a coborât în Mina Livezeni, el precizând că a vrut să înţeleagă la faţa locului problemele şi riscurile cu care se confruntă în fiecare zi cei care lucrează acolo şi pentru a găsi împreună soluţiile de care Valea Jiului are nevoie. (Sursa foto: facebook / Sebastian Burduja)

English Version

Îmbrăcarea veşmintelor muncitorului poate oferi o altă perspectivă pentru politician. Se întâmplă rar acest lucru, dar încă se întâmplă. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a coborât în Mina Livezeni, el precizând că a vrut să înţeleagă la faţa locului problemele şi riscurile cu care se confruntă în fiecare zi cei care lucrează acolo şi pentru a găsi împreună soluţiile de care Valea Jiului are nevoie. Ministrul spune că a participat la extracţia a 5 tone de cărbune, cu un utilaj de provenienţă sovietică, din anii "80. El mai afirmă că a reuşit în ultimele săptămâni să îndeplinească o dorinţă de ani de zile a acestor oameni: salvarea celor peste 2000 de locuri de muncă şi înfiinţarea unei noi companii, Complexul Energetic Valea Jiului, care are parte de un nou început. Ministrul a scris câteva rânduri despre această experienţă: "Scriu aceste rânduri după două zile pe care nu le voi uita niciodată. Am coborât la 300 de metri către inima pământului, acolo unde sunt «oameni şi cărbune», vorba lui Geo Bogza. Am fost în Mina Livezeni pentru două ore, printre cele mai preţioase ale întregului mandat de ministru. Despre cărbuni: am participat la extracţia a 5 tone, cu un utilaj de provenienţă sovietică, din anii "80. Aici, la Livezeni, e singura mină dintre cele 4 rămase în Valea Jiului unde există mecanizare. Faptul că maşinăria aceasta încă funcţionează astăzi e un mic miracol, dovadă a muncii şi inventivităţii româneşti". Burduja a mai adăugat: "Despre oameni? Greu să exprim totul în câteva rânduri. Sunt români cu feţele şi braţele murdare de cărbune, dar cu sufletele curate. Oameni care pleacă de acasă şi nu ştiu dacă se mai întorc. Oameni care muncesc în patru schimburi şi asta de generaţii întregi. Din palmele lor a fost repornită economia României după cel de-al Doilea Război Mondial. Iar acum nu ne cer decât respect, apreciere şi o bucată de pâine pe masa familiilor lor, din munca şi din sacrificiul lor. Am coborât în mină din respect pentru cine sunt şi ce fac aceşti români şi din dorinţa de a înţelege la faţa locului problemele şi riscurile cu care se confruntă în fiecare zi, dar şi pentru a găsi împreună soluţiile de care Valea Jiului are nevoie. Deja am reuşit în ultimele săptămâni să îndeplinim o dorinţă de ani de zile a acestor oameni: salvarea celor peste 2000 de locuri de muncă şi înfiinţarea unei noi companii, Complexul Energetic Valea Jiului, care are parte de un nou început. Acum depinde de noi toţi să asigurăm un altfel de viitor". Nu ar fi rău ca în viitor măcar miniştii să treacă prin astfel de experienţe, pentru a putea avea o imagine mai clară despre cei pentru care decid.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De! Asfaltul din provincie miroase altfel decat cel din Bucuresti..

    :( 

    Vai ce curaj! Și eu am lucrat în armată, ca genist! În prima zi mulți plângeau apoi toți s-au obișnuit. Toți. Era o muncă ceva mai grea dar asta era.Banii sunt mai mulți și te atrag. Lucrezi 6 ore ,atunci 8,nu cum zice ministrul!

    Și noi că militari lucrăm pe 600 lei pe lună, cam 8- 900 azi! 

    Pe de altă parte mulți mineri au frecat manganul în școală. Vă dați seama între 8 și 11 ani nu doar că n-au învățat nimic pe banii statului, dar au și perturbat sau întrerupt orele ca să se dea mari! Munca-i grea, dar salarîul e totuși bun. Ce pot face altceva? 

    Apoi, dacă îi scarpinam în frunte, ca-i greu, că aduc la suprafață,  

    " aur negru " ne trezim iarăși cu o mineriadă de toată frumusețea ,cu scandari " noi muncim nu gândim "

    Nu văd de ce un ministru merge în mină ca să-i vadă,.Prima zi e ziua " plansului ".Ar trebui eventual să meargă să vadă tehnologia pentru viitoare investiții.  

    Acum poate linistit sa devasteze sediul pnl-ului (al pnt-cd-ului nu mai este), daca tot s-a obisnuit cu viata aia...

    Burduja stie sa-si faca campanie de imagine, a intrat cu minerii in mina, cat curaj ! Pe de alta parte va inchide minele si le va da ceva maruntis si minerilor ! Dupa ce a semnat pentru teapa de la Blue Air, a digitalizat Posta Romana, acum face jocurile de acoperire si la energie unde a fost hotul de la energie .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb