Ministrul de externe ungar: Guvernul nu va permite ca Ungaria ''să fie absorbită în nebunia războiului a NATO''

R.S.
Internaţional / 31 mai

Ministrul de externe ungar: Guvernul nu va permite ca Ungaria ''să fie absorbită în nebunia războiului a NATO''

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a afirmat vineri, după reuniunea de la Praga a omologilor săi din NATO, că s-au făcut "unele declaraţii care arată o totală lipsă de raţiune", dar că guvernul său nu va permite ca Ungaria "să fie absorbită în nebunia belicoasă a NATO", relatează MTI.

"Expresul războiului a plecat din penultima staţie" şi e problematic de spus dacă mai sunt încă şanse să fie oprit, a afirmat Szijjarto la conferinţa de presă, potrivit unui comunicat al MAE ungar.

"Cred că a mai rămas o singură frână de urgenţă pe care ne putem baza, şi anume alegerile din 9 iunie, la care alegătorii europeni, între care şi cei din Ungaria, le pot arăta guvernelor lor că nu vor să trăiască în război în Europa pe termen lung", a spus el, potrivit MTI.

Potrivit ministrului, atmosfera reuniunii de la Praga a fost una "ca şi cum am fi în ultimele faze de pregătire de război".

El a mai amintit că s-au făcut mai multe "propuneri periculoase", de exemplu ca armata ucraineană să poată îndrepta armele americane asupra unor ţinte ruseşti şi să fie trimişi experţi occidentali în Ucraina pentru a instrui soldaţi.

"Considerăm că, prin toate aceste propuneri şi idei, NATO va face paşi din ce mai mulţi şi mai mari în direcţia implicării în război, în condiţiile în care acum doi ani şi jumătate am decis împreună că NATO nu trebuie să ia parte la război", a conchis ministrul de externe ungar, conform MTI.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Au pierdut partida .Trump este declarat Guilty in 34 de cazuri .Au ramas doar cu Putin ce va fi lovit serios in urmatoarele zile .

    1. Putin i-a atacat cibernetic pana si pe fratii lui unguri, dar Viktor Orban zice ca nu este nicio problema, este ”doar o rutina zilnica pentru fiecare stat”. In 2022, 4.000 de calculatoare şi 930 de servere guvernamentale maghiare au fost compromise de către grupul APT28 al GRU (spionajul militar) şi grupul APT29 al FSB.

      ”Pace cu orice pret”, striga disperata Budapesta. Putin nu trebuie suparat iar Rusia este o superputere nucleara si are dreptul sa faca tot ceea ce doreste, ne spune Viktoras.

      La fel ca intreaga Europa, eroii maghiari de la 1956 sunt mandri de urmasii lor atat de pacifisti! 

      Pentru liderii maghiarilor de pretutindeni este important sa foloseasca orice prilej ca sa-i arate lui Putin un puternic sprijin moral, sa-i arate ca nu este singur. Mai este putin, trebuie sa reziste doar pana in noiembrie si vine Trump si rezolva toata problema in 24 de ore.

      Aflat zilele trecute in Belarus, Szijjarto a mai postat un mesaj pe Facebook: „UE a dat un răspuns stupid la război şi ar trebui să recunoască că sancţiunile nu funcţionează. Asadar, poziţia noastră este clară: mai puţine sancţiuni, mai multă cooperare!”. 

      Viktor Orban si Szijjarto discuta despre o ”pace cu orice pret” ca si cum ar discuta despre mancat langosi. Pentru ei nu conteaza nici crimele facute de rusi, nici violurile, nici cei 20.000 de copii rapiti si care plang dupa parintii lor. Nu conteaza nici faptul ca ucrainenii sunt dispusi sa lupte pentru viitorul lor si ca nu vor sa accepte sclavia lui Putin.

      I-a ”eliberat” Putin pe etnicii rusi din sudul si estul Ucrainei de nu a mai ramas nimic din ei. Ce sens rational si uman are ”eliberarea” etnicilor rusi din Ucraina cand tu ii omori si ii violezi pe capete, le distrugi casele? In teritoriile ocupate nu va mai investi nimeni niciodata, nu vor mai exista locuri de munca, campurile sunt pline de mine neexplodate, milioane de refugiati nu se vor mai intoarce acolo. 

      Foarte emotivi acesti domni de la Budapesta. "Este extrem de periculos şi sunt îngrijorat cu privire la viitorul Europei" ne avertizeaza Viktor Orban si ne cere sa aplicam calea minimei rezistente.

      Nu cumva sa spunem ceva gresit, nu cumva sa-l suparam cu ceva pe Putin ”eliberatorul”. Stam asa cuminti si poate trece pericolul pe langa noi. Ca astia are si arme nucleare si nici privirea lor nu este prea limpede... ”Pace cu orice pret” ne cere din tot sufletul lui nenea Viktor.

       

    Foarte bine fac Ungurii..

    1. fac pe ei aia fac, cine sta cu fundul in doua luntri, sigur va cadea in apa.

       

    Ministrul de externe ungar: "Guvernul nu va permite ca Ungaria ''să fie absorbită în nebunia războiului a NATO''

    Hmm, eu am multe de reproșat ungurilor, pentru cei peste 700 ani în care ne-au hărțuit și au încercat să ne distrugă ca nație. Sper că sunteți destul de educați încât să știți despre ce vorbesc, să nu-mi "răcesc" gura degeaba cu habarniști... 

    Dar "juma de buletin" ăsta, Peter Szijjarto, cam are dreptate. Punct! 

    Acum, revenind la subiecte mai importante... 

    Ce "șmecherii" i-a mai transmis șefu' lui Biden?!? 

    Știți cine este șefu' senilului Joe Biden? Ăla care trage de sforile de-l mișcă pe Biden până la "veceu" și-napoi în pat... 

    Mda, nu cred că aveți destulă "gândire critică" să vedeți dincolo de aparențe.  

    Răspuns: Zelensckciyi

    1. Doar nebunii vor razboi si cei interesati sa isi vanda armamentul cu pretul pierderilor de vieti...

      putler e singurul care vrea razboi in europa.

      putler vrea conflict global, altfel e Coreea de Nord 2.0.

    Se aude și la preșurile de la București? Așa se face politica externă în interesul poporului, ca doar poporul va încasa nuclearele, cei ce vor război se vor ascunde în buncăre...

    1. Ai tras CV pe nas, ai auzit de iarna nucleară, mai citeste ce naiba f în buncăr 50 de ani.

      Revarnsistul asta chiorpec spray la Hungary Mare, vrea din Cehia, Slovaia, Croația,, Ukraina, România câte o halcă mare sa f ei pe grofi Europei aceasta le este visul.

      Picyo yabo.  

      Asa se face politica in interesul poporului rus…nebunia razboiului e a rusilor, dar lingaii lui putin nu se dau inapoi de la nimic in a falisifica adevarul pe care il vede oricine cu un dram de creier in cap

      Poporul rușnac va face foamea ca-n povești. Interesele poporului rușnac sunt altfele, are grijă putler să-și bată joc de poporul rușnac.

    POATE VREA SA spuna nebunia de razboi a lui putler. ca nato nu-i oficial in razboi cu nimeni.

    dar stai ca ungaria e presul ruzziei, la ce te astepti. 

    Foarte bine!In cazul asta ungaria, ca sa arate ca nu doar vorbește sa se auda vorbind ci si acționează ar trebui sa se ceară afară din NATO!Pt ca oricum doar încurcă lucrurile pe acolo si nici nu are nevoie de NATO pt ca ei sunt prieteni cu rușii.Atunci, ce naiba mai caută in NATO?!?!?Afară cu ungaria din NATO! si din UE,la fel,ca doar încurcă si pe acolo!Să stea ei cu ei si cu rusii mult iubiți!

    Sunt mulți pe aici cu comentarii decente cărora nu poți să le scoți din cap nici măcar cu forcepsul propaganda inoculata de doi ani încoace.

    Nici acum când suntem pe buza unui război nimicitor pe față. Mai contează motivele? 

    Le-aș spune tuturor, deși nu mai contează, că slăvita Ucraina a promovat o lege în 2017 prin care interzicea dreptul minorităților de a învăța în limba maternă. Nu numai rușilor, tuturor, români, polonezi, evrei și ceo rmai fi. 

    Și prigoana a continuat, de pildă preoții români nu au mai avut voie să țină slujbele în limba noastră. 

    Și nouă ni s-a vârât pe gât ideea că Zeleland ne e stat prieten și că trebuie să ne băgăm și în foc pentru ei și interesele americane. 

    Altfel, din surse sigure și oficiale avem o știre mult mai importantă. În toată frenezia războiului, va avea loc la Kiev în 16 iun. un mare marș gay pride ! Numai buni de înrolat:) 

    Din surse nesigure și neoficiale, vor participa și soldați ukr deghizați în păpuși Matrioska. 

    Vor fi cei care au întors spatele rușilor pe front, pozițiile lor de apărare fiind penetrate violent :)  

    1. CHAT GPT :Unii indivizi care manifestă ostilitate extremă față de comunitatea LGBTQ+ o fac din cauza propriilor conflicte interne legate de orientarea lor sexuală.

      Există câteva studii și teorii psihologice care susțin această ipoteză: 

      Teoria Proiecției: Aceasta este o teorie psihologică propusă de Freud, care sugerează că oamenii proiectează asupra altora aspecte ale propriei personalități pe care le consideră inacceptabile. În acest context, un individ care este incapabil să accepte propria orientare sexuală ar putea proiecta acele sentimente negative asupra altora, manifestându-se prin homofobie. 

      Cercetări Empirice: Unele studii au sugerat că există o corelație între homofobie și atracția inconștientă față de același sex. De exemplu, un studiu realizat de Adams, Wright și Lohr în 1996 a descoperit că bărbații care se identificau ca fiind homofobi prezentau o excitare fiziologică mai mare la materialele pornografice cu tematică homosexuală decât bărbații care nu erau homofobi. 

      Exemple Anecdotice și Cazuri Mediatizate: În mass-media și cultura populară, există numeroase exemple de persoane publice care au avut o poziție anti-gay puternică și care ulterior au fost dezvăluite ca având relații homosexuale sau fiind ele însele gay. Aceste cazuri sunt adesea citate pentru a sprijini ideea că unii dintre cei mai mari "hateri" sunt gay reprimați. 

      E vorba de razboi in articol, si in comentarii, dar pt unii totul se intoarce la gay. Parada gay din kiev. Poate a fost, dar cine stie ca a fost parada gay din kiev? Penetrare pe la spate , wtf is that? un fel de fantezie erotica cu soldati gay , ce film ar iesi , pff o minune

      Și comentariul meu a fost despre război și unul din motivele lui. Asigurarea drepturilor minorităților naționale vs. cea a minorității vehemente Lgbtq xyz.

      Chatul ăsta Gpt o fi al Asociației Accept:) 

      Nu a fost marș al mândrilor și mândrutelor :) de doi ani la Kiev. Va fi cică acum in iunie. 

      Poate ei au semnale că războiul e pe terminate si pacea e pe vine :) D-aia nu vor să să se înroleze și să meargă pe front.

      Marșul sugerează de fapt că viața participanților revine ușor ușor la normal :) 

      Mesteci toată gama propagandei sovietice. :

      Al doilea pol al puterii mondiale caută sprijin în Coreea de Nord. : 

      Putlere, iar îți semnezi inepțiile cu Oarecare.

      Suferi acum și de dubla personalitate:)

      Păzește-te la Obregia. Conform Chat Gpt, s-ar putea să fie și acolo gay reprimati :)) 

      Păi de asta mă intenez, sunt un vajnic putlerist lgbt+, merit tratament complet.

    Stiu ca guvernul ungar Orban e demonizat in presa pentru politicile lor suveraniste si nealinierea la comanda pe anumite decizii ,dar a facut campanie cu aceste optiuni politice si a fost validat recent prin vot ! Deci aceasta orientare ,inclusiv in problema extinderii razboiului in Europa ,are sprijinul populatiei maghiare ,si poate si recenta initiativa de a renegocia statutul Ungariei in Nato are sprijinul popular ! Si ar trebui ca politicul romanesc sa ia aminte si sa extrapoleze un pic sentimentele populare din Ungaria ,Slovacia si alte tari,care este contrar interventionismului Nato in Ucraina si al continuarii acestui macel fara noima care a distrus cel putin poporul ucrainean (dar dupa numarul de victime ,as zice ca si poporul rus e distrus ). De ce in Romania politicienii nu declara acum ,in campanie electorala ,ce atitudine are partidul lor ,ce intentii au dupa instalarea la putere referitor la acest subiect extraordinar de important si urgent ? ! Am ascultat recent discursuri de la adunari electorale ,se vorbeste de investitii ,de fonduri europene ,de agricultura ,de industria de aparare etc ...nici macar o aluzie nu scapa nimeni despre ceea ce e presant si de maxim interes : pozitionarea fata de extinderea razboiului ,recunoscut din ce in ce mai mault ca fiind ...WWIII ! Pai daca nu vorbiti nici unul acum in campanie electorala despre ceea ce Iohanis spunea ca e ...elefantul din incapere ,in nici un caz sa nu veniti dupa alegeri ,dupa ce eforturile de a ajunge pe functiile dorite si in fotoliile comode (in tara sau in EU) in interiorul partidelor numai ,deci dupa ce au dat rezultate ...sa nu cumva sa va auzim ca va trebuie sa participe restul populatiei la razboiul acesta . Poate veniti iar cu explicatiile infantile ,ca toata crema puterii din Europa s au intalnit la Nato si au hotarat diferite implicari in razboi ! Si ca politicienii popoarelor Europei nu au putut face nimic pentru ca nu vor altii ,de peste mari si tari ....etc . Nu ati vorbit in campanie despre subiectul acesta ,inseamna ca nu aveti dreptul sa mai implicati Romania in directia ceea ce se pare ca deja e denumit WWIII .Pentru o decizie de magnitudinea asta trebuie validarea prin vot la alegeri (daca va asumati razboiul) sau referendum national .

    1. Bine sesizat.

      Nu e momentul sa fim divizati. deciziile ce se iau acum au probabil la baza informatii care nu sunt toate publice. cu cat suntem mai divizati, si incepem sa ne pierdem increderea in liderii eu si nato, cu atat mai mult ii dam apa la moara pa putin, si cu atat mai greu va fi pace.

      Nu exista decizie buna si rea in acest moment, ci doar mai putin rea. sa fim uniti acum, pentru ucraina, eu si nato, si se va termina curand cu o negociere de pace. altfel "divide et impera " a lui putin va functiona in europa.

      Orbaniștii sunt în campanie electorală și atât, în caz de ceva, ungurii vor fi vârf de lance pe linia întâi împotriva Sovietului.

      Ameobele sovietice sunt în extaz degeaba. : 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb