Ministrul de Interne anunţă noi măsuri în contextul stării de urgenţă

C.B.
Miscellanea / 21 martie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela a anunţat sâmbătă că activitatea cabinetelor stomatologice şi activitatea mall-urilor va fi suspendată temporar începând de duminică seară,. Circulaţia persoanelor va fi limitată, între orele 06:00 - 22:00 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale sau pentru nevoile animalelor de companie. Între orele 22:00 şi 06:00, deplasările sunt permise doar în acest scopuri. Grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu, interzise.

TEXTUL ORDONANŢEI MILITARE PRIVIND SUSPENDAREA ACTIVITĂŢII CABINETELOR STOMATOLOGICE ŞI A MALL-URILOR ŞI RESTRICŢIILE DE CIRCULAŢIE

Art.1. - (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepţie, sunt permise intervenţiile stomatologice de urgenţă.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. - (1) Se suspendă temporar activităţile de comercializare cu amănuntul, a produselor şi serviciilor, în centrele comerciale în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie.

(2) Prin centru comercial se înţelege "structura de vânzare cu suprafaţa medie sau mare în care se desfăşoară activităţi de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate", astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3. - (1) Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înţelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. - În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale, atunci când activitatea profesională este esenţială şi nu poate fi amânată sau desfăşurată de la distanţă;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. - (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 6. - (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu excepţia situaţiei în care aceştia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înţelegeri cu statele vecine.

(2) Prin excepţie, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

a) sunt membri de familie ai cetăţenilor români;

b) sunt membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România;

c) sunt persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile române potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;

d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent;

e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare;

g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);

h) sunt persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 7. - (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) şi (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial.

Art. 8. - (1) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor.

(2) Evidenţele se actualizează şi se raportează săptămânal la centrul judeţean/ al municipiului Bucureşti de coordonare şi conducere a intervenţiei.

(3) Comitetele locale, judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă identifică modalităţi de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Vela a anunţat emiterea mai multor ordine în contextul stării de urgenţă: Ordinul privind operaţionalizarea conducerii Poliţiei Locale de către Poliţia Naţională, Oordinl pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI, Ordinul pentru stabilirea măsurilor pentru respectarea regulilor de carantinare şi izolare.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Am câștigat. Trăim în pușcărie la domiciliu pe banii noștri. Urmează instalarea unui nou regim totalitar oribil. Regimul lu Ceașcă va fi mic copil pe lângă ceea ce urmează - urmărire biometrica la tot pasul și sclavie fara margini.

    Credeți că merită? Nici eu! 

    1. Vedem dupa 3 - 4 luni daca mai sunt in vigoare masurile, deocamdata nu se baga nici iohanis nici orban in seama

      Hai mai repede cu fantezia ta. Poate ar trebui sa fii in Italia acuma la munca, poate la un crematoriu care nu mai face fata si atunci sa vedem daca nu cumva iti place regimul totalitar pomenit.

      Când o să te trezești? Când o să fii escortat înapoi în casă de polițiști înarmați pentru că ai vrut să ieși fără permisiune?

      in acest moment te poti deplasa in afara localitatii ? sau ramanem la domiciliu.Nu prea inteleg asta cu recomandare urmata de "sa o luati ca pe o obligatie".pana mea chiar e greu sa transmit un mesaj clar?

      Am pierdut ATUNCI în decembrie '89- 20 mai 1990, bătălia anti-FSN.! Anti crypto comuniștilor. Nu am reușit atunci izolarea, carantinizarea/ incinerarea acelui ""COvirus-Roșu-Bolșevic"" cu origine tot... estică. Au trecut 30 de ani. Acest virus a contaminat cu CIUMĂ ROȘIE toate județele țării (și e viu încă ; e salutat cu... * Nu-E PSD*). Oare, cum ar fi arătat România acum în 2o 2o dacă...coloneii aceia.....!. Fă un exercițiu de ""New-imagine"', teleportează-te în timp, întreabă CADA (armata 'aripa-trează') și manifestanții anti- iLiCiști și povestește-ne. Grăbește te că vine 'pribeagul' ! ; și el are un... condei de admirat.! Îi aștept analiza /opinia. COvisu'19 ăsta, nicio grijă... îl vom mânca noi pe el dacă magazinele... rafturile goale.!...... ~Și pe urmă... Noi suntem români, /Noi suntem români,/ Noi suntem pe veci aici stăpâni.! Nu... ^Cornosu 2o 2o VOTus^ ăsta! __ Și... Armata e cu noi!, Armata e cu noi! , ca în 22.!__. NB. _Rog pe cei iritați de comparația virusului de azi cu virusul de "ieri" (din 20 mai 1990 și din Piața Universității) să se abțină la.. LOCALE ( în iunie ori mai târziu) să stea în case, orele 07-21 în auto-izolare că e o carantnizare foarte ieftină și... se drege ȚARA!

      87 %... ăsta e scorul cu care virusul ciumei roșii a învins în 20 mai 1990 ; eu cu convingeri de dreapta, regalist, dar cu Mihai Întâi exilat, oprit la graniță, alergat pe autostrada Pitești, am votat RAȚIU, PNȚ, PNL. __ Oare cum ar fi arătat țara acum dacă în 1990 redevenea Regatul României.???

      Daca visezi mai incet atunci poate scrii mai legat. Fuge la tine multe, trece prin cap multe paranghelii.

      Ia realitatea in piept si gata !  

      O tot țineți langa cu Iliescu și PSD-ul. E foarte posibil că si PSD-ul ar fi luat aceleași măsuri, dar dacă tu crezi că a dispărut comunismul când la UE și în SUA e plin de ei... Globalismul e comunism: "fără granițe, un singur guvern mondial" de care se tot discută obsesiv de ani de zile. Amuzant că vorbești de criptocomuniști. Ăștia ce crezi că sunt?

      La noi dreapta a venit de la stanga asa ca nu stiu de ce cotcodăcesc atata unii cu PSD-ul!Ca să nu mai vorbesc despre pelerinajul intre partide.

      Și pentru că n-au auzit de marxismul cultural. Și nici nu vor să audă, că ei sunt prea "deștepți" ca "să pună botul" la așa ceva. Dar dacă te uiți, USR-ul si "liberalii" sunt neomarxiști: granițe deschise, anti-Biserică, anti-naționaliști, pro-LGBT. Fondatorul UE Altiero Spinelli, era membru al Partidului Comunist Italian. Federica Mogherini la fel. Juncker face apologia lui Marx. Barroso e fan Mao. Probabil că mai sunt și ăia induși în eroare de denumirea de liberal, fiindcă se gândesc la liberalii antebelici. Cu care dacă te uiți n-au nici o legătură decât numele.

    Vreo 2 săptămâni, până se termină toți banii, se va sta in casa, după care se va ieși în stradă, o să vedeți. Bani prea multi nu sunt, romanii au fost plătiți tot timpul ca niste sclavi și vor termina banii foarte repede.

    1. Vor pompa în sistem bani

      Hyperinflation in the Weimar Republic pe Wikipedia. Ca răspuns la "soluția" ta

      Aproape aș pune pariu că până la urmă or să dea vreo ordonanță că se interzice plata cash. Și focile speriate or să aplaude entuziast. 

      Nu se va ieși în strada; se va intra în proprietati. Noaptea ca hotii.

      Pentru aceasta, prin exceptie de la prevederile Ordonanței militare, hotii vor putea circula, noaptea si in grupuri de patru persoane; două pentru operat, una de pază la colțul străzii (șase, vine Garcea!) si una la volan pentru "situații de urgenta".

      Mai mult, nu este necesar sa completeze declaratia pe proprie raspundere; si-au motivat aceasta pe dorința patriotică de a nu răspândi în societate amprente si semnături. 

    Specialiștii ne spun că, în maxim 6 luni, 80% din oameni vor fi infectați cu coronavirus, indiferent de cat de izolați ar încerca să stea în case. Și atunci va fi Dzeu cu mila, care rezista, bine, care nu, pa-pa, nu va apuca sa mănânce pensia pentru care a muncit o viață.

    Nu vi se pare dubios că vârsta de pensionare este de 65 de ani și decesele masive in Italia incep tot de la aceeași vârstă? Think about it!  

    Rog Carrefour, Auchan, Lidl, Kaufland sa gasiti solutii de cumparare de catre clienti a produselor in regim de drive thru.

    Cererea cu cumparaturi a clientilor sa se poata depuna online iar angajatii acestora va pregati plasa cu cumparaturi care se va plati online/cu cardul cand se ajunge exact ca la KFC sau Mc Donalds. In momentul in care e gata plasa de cumaraturi se trimite un sms sau mail care il anunta pe client ca e gata comanda. Ca sa nu se aglomereze se stabileste si ora la care clientul trebuie sa ridice pachetul. 

    Va multumesc! 

    1. Cora o face demult....

    Noi stam acasa, noi platim taxe, noi nu aducem virus. V-ati adus votantii acasa, ii lasati sa se plimbe, sa faca nunti sa umple magazinele sa ne rada in nas. Votantii vostri nu platesc taxe si aduc moarte. Sunteti niste criminali ! Incompetenta a ucis la Colectiv dar la voi nu este numai incompetenta.

    1. Esti anormal! Nu e vorba de votanti aici.

      Nu le poate interzice cineva romanilor sa intre in tara lor. Ai gandire de dictator (gen Dragnea, baronii locali, mitraliorul de la PSD). In plus, nu ii lasa nimeni sa isi faca de cap, dupa cum s-a tot anuntat oficial. Nu e vinovat guvernul pentru nesimtirea si atitudinea iresponsabila a unor romani. 

      Nu e vorba de a interzice ceva cuiva ci de a cheltui timp si resurse, a trimite avioane a trimite in prima linie mii de politisti si doctori si apoi a nu urmari ce se intampla. Sa stii ca asa cum tu consideri ca romanilor nu li se poate interzice sa se intoarca, noi consideram ca a ne pune viata la risc pentru avantaje electorale este criminalitate pura ! Incompetenta este ca nu au organizat un sistem de carantinare in locurile de intrare elegant, eficient si uman pe banii statului dar eu initial vorbisem doar despre nemernicie si criminalitate.

      Va deranjeaza ca se intorc romanii? Rusine !Ca de 30 de ani incoace se emigreaza ca intr-o hemoragie nu a deranjat pe nimeni ?,ca pe platformele industriale se construiesc hale pentru vanzarea marfurilor de import si pentru asta unii s-au imbogatit si nimeni nu e vinovat E bine ca nu a existat un dram de cooperativa care sa faca niste amarate de masti de protectie si am fost nevoiti sa stam la mila unuia si a altuia ? Mai ganditi-va cand auziti indemnuri cu sa nu mergem la vot Situatia de ordonanta este pana la urma o consecinta ca nu a fost la dispozitie echipament de protectie suficient din primul moment Boala nu are culoare politica dar mizeria da

      Nu nationalitatea celor adusi conteaza ci faptul ca s-au adus focare de infectare in tara. Nicaieri in lume nu s-a intamplat asa ceva sa-ti infectezi tara fara nici un fel de discernamant. Sa-ti pui tara in pericol, sa distrugi economia pentru ca tu ca guvern ai niste datorii electorale este o criminalitate de noaptea mintii. Daca ordonanta este buna este pentru ca protejeaza tara si cetatenii de boala si apoi de recesiune. Daca exista romani vulnerabili in lume, ii poti aduce, inca o data spun asigurand conditii de carantina efciente elegante si platite de stat. Decat diurne si bonusuri date fortelor de ordine, puteau rechizitiona hoteluri (cu justa plata) si asigura mancare buna prin firme de catering sau restaurante care s-ar fi bucurat decat sa stea inchise. Un guvern incompetent, incapabil sa se ridice la misiunea pe care o are. In curand o sa apara rezultatele dispersarii focarelor de infectie in tara, morti, drame, chinuri de care ar trebui sa raspunda. Luna trecuta jucau la rupere pentru alegeri anticipate in loc sa ajute firme romanesti sa produca masti, combinezoane, dezinfectanti... La firmele romanesti spaga e mai mica. Pot accepta o mare parte din ce spui dar sa strigi rusine la granita dintre Austria si Ungaria este doar pentru a jigni inutil oameni care nu au nici o vina pentru situatia ta si de a aduce aminte celor care-ti sunt datori ca i-ai adus la guvernare. Votantii acestui guvern incompetent au fost adusi nu cetatenia avea importanta.

      Da se întorc în proporțe majoritară cei care au lucrat la negru și nu au plătit nimic nici afară nici în țară și mai vin cu pretenții și bolnavi. Noi ? Să avem milă de toți și poate le dăm "despagubiri" ca la unii pușcăriași.

      Totuși sunt oameni iar dacă ați fi unul din ei ce ați spune?

    Vedeti ca pe toate posturile TV (Digi, Antena) a inceput inducerea vinovatiei in populatie, astfel incat oamenii, pe langa faptul ca bubuie de deprimati sa se simta profund vinovati de raspandirea virusului. Se pregateste terenul pentru masuri abuzive fara precedent care vor putea conduce, in final, la controlul electronic, biometric a miscarii oamenilor pe strada.

    1. Nu, se pregătesc scuze pt.fiasco ul ce va fi în spitale

      Primi doi decedați NU au fost testați zile la rând 

      Erau grav bolnavi, nu i vorba, da si ...să nu îi poți testa (lipsa teste, lipsa medici laboratorul)

      Nici la Spitalul Universitar n-au testat. A sunat o asistenta din lotul celor dusi la izolare, ca nu le-a facut nimeni niciun fel de teste.

      Astia nu au teste si nu fac teste, de asta avem cazuri putine... Nu au testat nici macar pe cei veniti din nordul Italiei, cazati la Constanta, desi vin direct din cel mai mare focar al Europei.. I-au inchis intr-un hotel si atat.. Daca cel putin unul are virusul, ii infecteaza si pe ceilalti.  

      Government okays mass surveillance of Israelis’ phones to curb coronavirus

      Measure still requires Knesset subcommittee approval before going forward; ministers say they’ve worked to limit the harm to privacy, but critics warn of civil liberty violations 

      TimesofIsrael 

      Și poți să pariezi că și alte țări or să facă același lucru. Și nu numai asta, dar după ce se decid să renunțe la criza asta pentru că și-au atins scopul pentru moment, măsurile care le dau puteri suplimentare or să rămână în vigoare. Ca după 9-11 septembrie.

    Lumea se tot întreabă de ce ai interzis circulația noaptea, după ora 22. E simplu. Noaptea băieții vor face supraveghere electronică de masa, a tuturor telefoanelor mobile, în celulele de domiciliu, ca testare pentru viitoarele masuri care vor fi implementate de guvernul mondial iudeo-masonic. Orice telefon mobil aflat în mișcare pe o arie mai largă, după ora 22, va pune în mișcare un echipaj de politie.

    Sclavi treziti-va!  

    1. Și oricum unii n-or să se trezească niciodată...

    Dacă interzici circulația persoanelor pe timp de noapte, cu ce ajuta? Cum scade numărul celor nou infectati? Cei care fac reguli ( ce) gândesc?

    1. Se fac niste teste, după ora 22, a sistemelor care pregătesc controlul total al populației din noul stat polițienesc care nu se pregătește.

      Se va urmări populația prin celulele de telefonie mobila - se întâmplă deja în Franța, Italia, Israel. Urmează identitatea unica biometrica obligatorie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb