Ministrul Economiei a discutat cu oficialii SOCAR despre proiectul AGRI

E.D.
Internaţional / 14 aprilie 2014

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a întâlnit astăzi cu Ministrul Energiei din Azerbaijan, Natiq Aliyev şi delegaţia azeră din care au făcut parte membri ai board-ului AGRI şi reprezentaţi ai SOCAR, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În cadrul întâlnirii au fost discutate: oportunităţile de cooperare economică în vederea creşterii nivelului schimburilor comerciale dintre cele două ţări, proiectul AGRI, oportunităţile de investiţii pe piaţa din România. De asemenea, a fost abordată problematica colaborării între companiile azere şi cele române, în vederea dezvoltării de proiecte comune la nivel internaţional.

"Vizita delegaţiei azere confirmă interesul pentru implementarea măsurilor de cooperare economică discutate în timpul vizitei Premierului Victor Ponta în Azerbaijan, în iunie 2013. Am discutat cu Ministrul Natiq Aliyev despre valorificarea potenţialului în ceea ce priveşte schimburile comerciale dintre România şi Azerbaijan. La sfâşitul anului 2013, acestea se ridicau la aproximativ 95 milioane de dolari, nivel care nu exprimă potenţialul real al celor două economii. În acest sens, este necesară o dinamizare a contactelor dintre companiile şi firmele din cele două ţări, prin intermediul Camerei de Comerţ bilaterale Azerbaidjan - România, inaugurată în martie 2013", a declarat Constantin Niţă, Ministrul Economiei.

În ceea ce priveşte cooperarea în domeniul energetic, cele două părţi şi-au reiterat interesul pentru dezvoltarea proiectului AGRI. În prima jumătate a acestui an este aşteptată finalizarea studiului de fezabilitate, urmând ca părţile implicate în proiect să ia o decizie pe baza datelor incluse în studiu.

"În cadrul întâlnirii, am discutat cu reprezentanţii azeri despre oportunităţile de colaborare între companiile din România şi cele din Azerbaijan pe proiecte dezvoltate la nivel local şi internaţional. Expertiza şi experienţa specialiştilor români pot contribui la succesul oricărui proiect din domeniul energetic - electricitate, petrol & gaze, industrie. În acelaşi timp, am transmis părţii azere oportunitatea cooperării în sectorul petrochimiei", a adăugat Ministrul Constantin Niţă.

Cele două părţi şi-au exprimat încrederea că discuţiile existente la nivel politico-economic pot contribui la dezvoltarea unor proiecte de cooperare importante, cu efect benefic asupra creşterii schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb