Ministrul Economiei anunţă că uzinele Dacia si Ford îşi vor relua activitatea din 4 mai

S.B.
Companii / 23 aprilie 2020

Ministrul Economiei anunţă că uzinele Dacia si Ford îşi vor relua activitatea din 4 mai

Producţia de autovehicule de la Dacia şi Ford va reîncepe pe data de 4 mai, a anunţat, joi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-o intervenţie la Digi 24, potrivit Agerpres.

"Din ce cunosc eu, atât Dacia, cât şi Ford vor reporni producţia de autovehicule în data de 4 mai", a spus ministrul.

Grupul Renault România a anunţat, marţi, că activităţile de producţie la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate parţial, începând din 21 aprilie, pe bază de voluntariat, urmând ca, din data de 4 mai, să fie reluate activităţile în cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în Departamentul Presaj, a anunţat Grupul Renault România.

Compania a precizat că, încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea.

Constructorul auto a anunţat întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania menţiona că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie la uzinele Dacia de la Mioveni, "în acord cu partenerii sociali" şi "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare".

Pe de altă parte, angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, până pe data de 30 aprilie, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunţat, pe data de 3 aprilie, ca măsura de suspendare a producţiei de vehicule şi motoare la majoritatea facilităţilor sale din Europa a fost prelungită, cel puţin, până la data de 4 mai, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ochelarica asta e purtatorul de cuvant al celor de la dacia si ford?

    Dapai asta oricum alte masuri nu a anuntat freaca si el menta la munca ce te miri, de umplutura

    Este foarte bine că se pornesc fabricile de autoturisme. Dar la cum gestionează Ciuma Roșie transportul in comun, in Craiova, s-ar putea să avem o foarte mare problemă.

    Să aduci, chiar și un singur schimb la lucru, asta inseamnă 1500 – 2000 de oameni. Erau transportati oamenii, ca sardelele, pe tramvai, sau pe autobuze, chiar și după decretarea stării de urgentă, pană a intra Fordul in șomaj tehnic pe data de 19-03-2020. In plus, mai bine de 30% din personal este adus din afara Craiovei, cu autobuze, care de regula sunt și ele ful. 

    Ce facem, aplicăm starea de urgentă cu dublă masură? Cand este vorba de populatie, o rupem cu amenzi, la sange, iar cand este vorba de interese economice, sau de autorităti locale, ne facem că nu vedem. 

    Să nu devină Craiova o a doua Suceavă!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb