MINISTRUL ECONOMIEI: La vară, două societăţi de stat vor avea management privat

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 23 mai 2011

Două societăţi de stat din portofoliul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri vor avea, până în iulie, un management privat, a anunţat, vineri, la Sibiu ministrul de resort, Ion Ariton. "Cele două companii vor fi din portofoliul ministerului meu. Aş vrea ca cel târziu în iunie - iulie să avem creionată o formă, să avem managerii. Poate să fie un manager, o firmă, sunt mai multe posibilităţi pe care le avem în calcul", a spus domnia sa citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a precizat că va alege o societate de stat care merge bine şi una care merge prost, pentru a le înlocui conducerile cu unele private. Ministrul a mai explicat că nu este vorba de un "management străin", ci de unul privat. Deja ministrul Economiei a discutat despre posibilitatea acestui management privat cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, Fondul Monetar Internaţional, dar şi cu o echipă de specialişti de la Banca Mondială.

Ion Ariton şi-a propus să mai dis­cute despre managementul privat de la companiile de stat şi cu alte două - trei companii, nu doar cu Banca Mondială. Numele celor două societăţi de stat care vor avea conducere privată vor fi date publicităţii de ministrul Ariton, abia în iunie - iulie, după ce va prezenta o analiză premierului şi colegilor săi din Guvern.

Managerul privat sau firma de management care va prelua societăţile de stat va avea un contract în care ministrul Ariton doreşte să introducă obligatoriu analiza activităţii la şase luni şi la un an de zile: "Va fi un contract, cu termene. În moment normal, ar trebui să fie la un an, dar cred că aceste analize le putem face şi la şase luni".

Conducerea privată la societăţile de stat este considerată de ministrul Economiei singura soluţie pentru un profit mai mare, în cazul celor care merg bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb