Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect care prevede, pentru examenul de bacalaureat, echivalarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a celor digitale, dar şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată, relatează agerpres.ro.
"La examenul naţional de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022-2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", prevede proiectul.
Potrivit proiectului, nu se mai organizează evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.
"Prin derogare de la prevederile art. 74 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în anul şcolar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează", se mai arată în proiect.
De asemenea, concursul pentru angajarea personalului didactic de predare cu contract individual de muncă în sesiunea 2023 constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, conform agerpres.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2023, 19:43)
In mijlocul grevei din educatie,
ministerul educatiei se ocupa cu lucruri "slabe"
PROFESORI SUNTEM CU VOI,
NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE,
in bugetul tarii sunt bani de avioane si submarine dar NU ptr. VOI
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.06.2023, 00:54)
Si muncitorii cu salariul minim vor salarii ca in Germania, dar din pacate nu se poate, ar genera o inflatie prea mare.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.06.2023, 15:41)
Fals!
Ar falimenta jumatate din firmele romanesti, cele care se bazeaza pe munca slab calificata. Adica firmele la care lucreaza ei!