MINISTRUL ENERGIEI: "Am găsit o soluţie pentru ca Elcen să iasă din insolvenţă şi să acceseze fonduri pentru modernizare"

J.P.
Companii / 25 noiembrie 2020

"Am găsit o soluţie pentru ca Elcen să iasă din insolvenţă şi să acceseze fonduri pentru modernizare"

Ministerul Economiei, cel al Finanţelor şi ANAF au găsit o soluţie pentru a scoate din insolvenţă Electrocentrale Bucureşti (Elcen), astfel încât producătorul de energie să poată accesa fonduri pentru modernizare, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

"Ieri am avut o discuţie cu administratorul special al Elcen şi vreau să vă anunţ că Elcen va ieşi din insolvenţă. Am găsit soluţia. Se fac deja, împreună cu ANAF, pe Ordonanţa 69, compensările în aşa fel încât penalităţile la bugetul de stat să fie tăiate şi în cel mai scurt timp Elcen să iasă din insolvenţă", a anunţat ministrul.

Acest lucru va însemna că producătorul de energie va putea accesa fonduri şi poate începe programul de retehnologizări, a adăugat el.

"Iată că, împreună cu Primăria Bucureşti, este vorba de Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei şi Primăria Bucureşti, am găsit, pentru că a existat voinţă şi s-a dorit, am găsit această soluţie în aşa fel încât printr-o compensare largă cu Ministerul Finanţelor să se poată folosi Ordonanţa 69 pentru stingerea debitelor şi tăierea penalităţilor. Astfel, Elcen va deveni o companie viabilă", a precizat Popescu.

Producătorul de energie electrică şi termică Electrocentrale Bucureşti a intrat în insolvenţă în octombrie 2016.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "...în aşa fel încât penalităţile la bugetul de stat să fie tăiate şi în cel mai scurt timp Elcen să iasă din insolvenţă"...ca sa vezi ce solutii au gasit istetii astia. Deci datoriile la bugetul de stat sterse din condei, si pe urma urla ca nu sunt bani la buget pentru pensii si alocatii. Celalalt geniu al Crapatilor, catu, a crescut datoria publica in 8 luni de zile cu 78 miliarde le lei adica 16 miliarde EURO...ciuma portocalie in toata nesimtirea ei

    1. Soluția cea mai bună: faliment cu recuperarea prejudiciilor din salariile și proprietățile celor ce au administrat aceste instituții.

    PSD ar fi bine sa faca o plangere penala. Abuz in serviciu.

    Daca PSD a facut EXACT aceleasi demersuri ca PMB de azi, atunci ministrul economiei trebuie sa infunde puscaria. Daca la exact acelasi dosar depus (si se poate vedea din transcrieri, din stenograme), guvernul PNL zice nu, dar daca il depune Nicusor Dan, se zice da. Asta este abuz in serviciu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb