Legea offshore va fi modificată până la finalul acestei sesiuni parlamentare, adică în vară, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, rugându-i pe investitorii care aşteaptă această lege pentru a debloca investiţiile să mai aibă "puţintică" răbdare, relatează Agerpres.
"Va fi o iniţiativă parlamentară a coaliţiei şi sunt convins că până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare va fi aprobată. Îmi doresc un consens mai larg decât consensul din coaliţie şi sunt convins că vom avea colegi în parlament în afara coaliţiei care vor vota alături de noi modificarea legii. Mai aveţi puţintică răbdare", a spus Popescu la un eveniment de specialitate, răspunzând unei întrebări adresate de reprezentantul investitorilor din Marea Neagră.
Ministrul a arătat că miercuri este termenul final pentru depunerea ofertei privind achiziţia pachetului de 50% din proiectul Neptun Deep, deţinut de ExxonMobil.
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de statul român, va depune miercuri ofertă pentru a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun Deep de exploatare a gazelor din Marea Neagră, a anunţat, de asemenea, Popescu.
Anul trecut, ExxonMobil a anunţat partenerii români din iulie 2019 că vrea să îşi vândă participaţia de 50% din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, după cum a scris G4Media.ro în exclusivitate. OMV Petrom este partener cu 50%, dar ExxonMobil este şi operatorul licenţei.
Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, David Muniz, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, legat de legea offshore, că "rămâne de văzut" cât de repede poate să fie adoptată.
"Astfel de legi sunt complicate. Am auzit, desigur, că Romgaz se interesează, poate.. să cumpere participaţia Exxon. Este posibil ca acest lucru să aibă legătură cu sincronizarea legislaţiei, rămâne de văzut. (...).Ne aşteptăm să vedem noul proiect de lege curând, ceea ce este un lucru bun. În trecut, părea că nu există nicio şansă pentru îmbunătăţirea legii, aşa că suntem bucuroşi că, cel puţin acum, ceva se mişcă, în acest sens. Din experienţa mea, genul acesta de lucruri foarte rar evoluează pe cât de repede şi-ar dori cineva, însă m-am obişnuit cu acest lucru", a declarat David Muniz.