MINISTRUL GERMAN DE INTERNE, NANCY FAESER: "Germania s-a descurcat mai bine cu refugiaţii ucraineni decât a făcut-o în 2015 cu cei sirieni"

G.D.
Internaţional / 3 iulie 2022

"Germania s-a descurcat mai bine cu refugiaţii ucraineni decât a făcut-o în 2015 cu cei sirieni"

Germania s-a descurcat mai bine cu privire la primirea refugiaţilor proveniţi din Ucraina decât a făcut-o în 2015, în timpul valului de sosiri de refugiaţi din Siria aflată în război, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser, într-un interviu acordat dpa, potrivit Agerpres.

Germania a primit peste 850.000 de refugiaţi din Ucraina - în principal femei şi copii - de la începerea invaziei ruse în această ţară, la 24 februarie, a explicat Faeser.

Agenţia dpa aminteşte că Germania a devenit totuşi ţinta criticilor, fiind acuzată că a tratat refugiaţii europeni diferit faţă de cei care fugeau din calea conflictului din Orientul Mijlociu.

"Am făcut multe lucruri mult mai bine decât am făcut-o în timpul ultimei crize majore a refugiaţilor din 2015", a declarat Faeser, adăugând că "un număr incredibil de mare de cetăţeni" s-a alăturat eforturilor guvernamentale de a-i primi pe oameni.

Ea a descris ceea ce a numit capacitatea "rapidă şi nebirocratică" a tuturor statelor europene de a prelua refugiaţi din Ucraina drept un "succes istoric".

Germania şi Europa iau totodată măsuri suplimentare pentru a ajuta refugiaţi din alte regiuni, a adăugat ministrul. "Ne ridicăm la nivelul responsabilităţii umanitare" aşteptate din partea noastră, a spus ea.

În Germania, aceasta înseamnă ca toţi refugiaţii să primească la sosire acces la cursuri de integrare, a amintit Faeser, care a subliniat importanţa de a împărtăşi valorile germane şi de a preda limba chiar şi celor care rămân în ţară temporar.

Acest lucru a fost făcut posibil pentru afganii care au plecat deja din Germania, a explicat ministrul de interne.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai compari musulmanii cu crestinii? Primii nu vor sa se integreze si vor ca statul gazda sa le faca toate poftele, indiferent cat de absurde ar fi. Ucrainienii isi vad de viata lor, cuminti, linistiti, incercand sa se integreze in societatea germana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb