MINISTRUL JUSTIŢIEI CONTINUĂ SUBORDONAREA PROCURORILOR Augustin Lazăr, la un pas de revocare, după modelul Kövesi

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 octombrie 2018

Augustin Lazăr, la un pas de revocare, după modelul Kövesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a împlinit, ieri, dorinţa coaliţiei PSD-ALDE, solicitând preşedintelui Klaus Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Aşa cum ne-a obişnuit când a cerut revocarea Laurei Codruţa Kövesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi în cazul Lazăr ministrul justiţiei a citit "în diagonală" un raport de 63 de pagini în care a enumerat mai multe articole din Constituţie şi din legea de organizare judecătorească, precum şi la deciziile Curţii Constituţionale pe care le-ar fi încălcat, în activitatea depusă la Ministerul Public, procurorul general Augustin Lazăr.

Raportul de evaluare urma să fie postat pe site-ul Ministerului Justiţiei la închiderea ediţiei.

Ministrul de resort a afirmat că Ministerul Public şi-a depăşit în dese rânduri atribuţiile, inclusiv în situaţia procedurii în care Tudorel Toader a decis să solicite preşedintelui Klaus Iohannis revocarea şefei DNA.

Multe dintre cele 20 de acuzaţii formulate de ministrul justiţiei la adresa lui Augustin Lazăr sunt identice cu cele folosite în raportul care a stat la baza declanşării procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kövesi: conflicte create cu ministerul de resort, nerespectarea anumitor decizii, comunicarea publică neconformă principiilor după care se ghidează numai Tudorel Toader, neluarea măsurilor necesare pentru eficientizarea activităţii DIICOT, DNA, Parchetului General, criticarea modificării legislaţiei penale adoptate de Parlament, precum şi încheierea protocoalelor secrete cu Serviciul Român de Informaţii. Referitor la comunicare, Toader afirmă că procurorul general a făcut declaraţii cu caracter eminamente politic.

Ministrul de resort a pus în discuţie şi legalitatea numirii în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr susţinând că acesta nu a respectat condiţiile şi criteriile pe care trebuia să le respecte candidatul, printre care se număra şi calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, calificativ pe care actualul procuror general nu l-ar fi probat, deoarece în dosarul de candidat nu există niciun act care să ateste acest lucru.

Mai mult, Tudorel Toader a afirmat legat de revocarea lui Kövesi: "Faptele puse în sarcina procurorului şef al DNA sunt imputabile în egală măsură procurorului general care era şeful ierarhic superior al lui Kovesi. Totodată, prin discursul public pe care l-a avut, procurorul general a acoperit situaţia de la DNA şi a creat o imagine diferită faţă de realitatea existentă în cadrul acelei instituţii".

Practic, ministrul de resort a construit un fel de rechizitoriu la adresa procurorului general bazându-se pe atitudinea lui Augustin Lazăr în cazul revocării Laurei Codruţa Kövesi, precum şi în cazul criticilor pe care acesta le-a făcut la adresa celor care au modificat legile justiţiei şi legislaţia penală.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Tudorel Toader: "Ne punem cel puțin două semne de întrebare. Primul se referă chiar la legalitatea numirii sale în această înaltă demnitate.

    Criteriile și condițiile prevedeau printre altele și calificativul „foarte bine” la ultima evaluare. S-a înregistrat candidatura, secția de procurori de la CSM a avizat favorabil. Lipsea însă o piesă din dosarul de cadidatură a lui Lazăr, calificativul de la ultima evaluare. Ni s-a transmis atunci că prezentul raport de evaluare a fost întocmit la o dată ulterioară. Președintele a semnat numirea deși nu exista în dosar documentul." 

     

    Acest lucru înseamnă un abuz în serviciu al Președintelui Iohannis care a semnat un act și a îndeplinit defectuos (prin nerespectarea legii) o numire în funcția de Procuror General. 

    Presedintele Romaniei trebuie acuzat de abuz in serviciu. 

    1. Ce ti-ar mai conveni tie, antenistule.

      Abuzul in serviciu este al ministrului (sclav) Toader. Varianta asta nu ti-a trecut prin minte, nu-i asa? Esti prea indoctrinat si orb ca sa intelegi ce se intampla cu justitia de la noi.Dragnea are nevoie de scalvi si in justitie si rezolva problema via Tariceanu si Toader. Nu este clar?

    Imi place de astia care neaga evidenta desi in sinea lor stiu ca au intrat pe iarba si care dau in Tudorel. Omu ala a dat numai argumente si peste tot ultrasii ii neaga si argumentele pe care le stie toata lumea ca doar nu sunt inventate, sunt fapte publice facute de Lazar. Dar nu, mergem pana la capat cu negarea ca Tudorel e al lui Dragnea. Se judeca persoana nu faptele.

    1. Ce vorbesiti? Faptele lui Dragnea si servilismul lui Toader nu iti sunt suficiente (ca tot ai pomenit de fapte)? In rest, esti intr-adevar micut (prea mic chiar si pentru niste evidente atat de clare). Ai devenit un zombi controlat de A3.

    ... si avocatul ei, in actiune.

    1. Nu prea mi-e clar.

      Poate de cei care l-au numit pe Lazar peste noapte dupa ce l-au obligat pe fostul procuror general sa plece prin deschiderea unui dosar penal care s-a dovedit nefondat?

      ... n-am ce va face.

      Cat despre fitilul cu Nitu, e doar o minciuna - dar, la urma urmelor, asta-i ceva normal, la ce te poti astepta de la pesedisti si de la sustinatorii lor? A mintit cu seninatate Veorica la Bruxelles, daramite un comentator pe un forum virtual... 

      Pe de o parte, dosarul lui Nitu a fost clasat, ce sa vezi, taman de DNA-ul d-nei Kovesi (femeia aia infernala care a nenorocit atatea vieti si cariere de blanzi polittuci pesedisti, bugetari deevniti multimilionari numai si numai prin munca grea si cinstita). 

      Doi si mai important, a fost clasat NU PENTRU CA DOSARUL ERA NEFONDAT, FAPTELE N-AU EXISTAT, BLA, BLA, BLA, ci pentru simplul fapt ca (citez dintr-o oficina pesedista, sa n-avem vorbe) "pe parcursul urmăririi penale a apărut Decizia nr. 406/2017 a Curții Constituționale care a dus la abrogarea parțială a infracțiunii de abuz în serviciu..." 

      Altfel spus, pana sa apuce cazul sa fie instrumentat, Ciordache, Slugarel si ciracii lor au schimbat legea. Cum ar veni, Dragnea tot ciorditor din banii copiilor teleormaneni ramane pana la sfarsitul vietii lui netrebnice, dar fapta - ca asa au decis beneficiarii pesedisti si lingaii aldisti - nu mai e infractiune. Ci, probabil, gest de toata lauda.

      Alta intrebare?  

    Domnule Lazar, nu mor caii cand vor cainii...

    1. lazar este mort deja

      este un falsificator cu dosar masluit 

      iohannis la puscarie

    OMUL MEU vs OMUL TĂU ; TOT,TOT E POLITIC : NIMIC (0) DEMOCRATIC ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb