Ministrul justiţiei: Majoritatea răspunsurilor care vor elucida cazul Hayssam vor putea fi date după finalizarea anchetelor în curs

Ziarul BURSA #Politică / 15 august 2006

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, a subliniat, ieri, în faţa comisiilor juridice reunite ale Parlamentului că majoritatea răspunsurilor care vor elucida cazul Omar Hayssam vor putea fi date după finalizarea anchetelor în curs.

Ea a adăugat că "nu poate interveni în cursul desfăşurării vreunei anchete".

Subliniind independenţa procurorilor, Monica Macovei a afirmat că, în conformitate cu prevederile legale, controlul ministrului justiţiei nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale şi soluţiile adoptate. Monica Macovei a precizat că verificarea soluţiilor adoptate de procuror în cazul lui Omar Hayssam revine Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care are în curs de des-făşurare o anchetă cu privire la procurorul şi judecătorul care au consimţit la eliberarea omului de afaceri sirian.

De asemenea, ministrul Macovei a afirmat că este în curs de desfăşurare o anchetă privind eliberarea adeverinţei medicale de către dr. Constantin Tănăsescu, adeverinţă care a stat la baza măsurilor procedurale hotărâte de justiţie pentru eliberarea lui Omar Hayssam. Ancheta a fost declanşată întrucât "există semne de întrebare", a mai spus ministrul Justiţiei, citată de Rompres.

Monica Macovei a precizat că instituţia pe care o conduce a declanşat o anchetă disciplinară pentru dr. Constantin Tănăsescu şi a formulat o plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti prin directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru verificarea medicului sub aspectul infracţiunii de fals. Ministrul Justiţiei a acceptat posibilitatea existenţei unor imperfecţiuni ale legii, dar a spus că acestea nu vor putea fi depistate până nu vor fi adoptate decizii ale Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Comisiei de Disciplină, întrucât nu se poate stabili încă dacă "legea este greşită sau oamenii au aplicat prost acestă lege".

Monica Macovei a mai afirmat că o comisie interministerială analizează posibilitatea introducerii în legislaţie a unor măsuri suplimentare de urmărire a celui eliberat condiţionat (de exemplu: să se prezinte săptămâ-nal la un post de poliţie).

Un alt aspect subliniat de Monica Macovei se referă la faptul că instanţa de judecată, în ziua în care a înlocuit arestarea preventivă cu punerea în libertate, a informat Poliţia de frontieră şi Direcţia de paşapoarte în legătură cu măsura pe care a luat-o.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb