MINISTRUL JUSTIŢIEI:  "Regret votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari"

Andrei Stan
Politică / 22 iunie 2016

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a afirmat că regretă votul de astăzi al Parlamentului în ceea ce priveşte conflictul de interese şi legea privind abilitatea Guvernului de a da ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost, nu de mult, somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai inţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară", a scris Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Reacţia ministrului vine după ce plenul reunit al celor două Camere a adoptat astăzi cu 306 voturi "pentru" şi o abţinere proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

Tot astăzi, deputaţii au decis limitarea domeniilor în care Executivul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

"Regret că din legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probaţiune. Asta, în contextul în care acest statut e o restanţă din 2013, există la nivel declarativ consens politic pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare şi pentru consolidarea probaţiunii ca soluţie, iar România riscă din 2012 o hotarâre pilot a CEDO care constă, printre altele, în acordarea de despăgubiri estimate la aproximativ 100 milioane euro anual. Ministerul Justiţiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să ştie ce au putut şi nu au făcut guvernanţii ei. Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe", a mai scris Raluca Prună pe reţeaua de socializare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ei ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb