MINISTRUL MEDIULUI: "Oraşul verde este unul care nu risipeşte energie"

V.G.
Politică / 5 septembrie 2022

"Oraşul verde este unul care nu risipeşte energie"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat astăzi, cu prilejul deschiderii celei de a doua ediţii a Forumului Oraşelor Verzi (FOV), că evenimentul de la Braşov se desfăşoară în "contextul complicat" al crizei energetice, menţionând că un oraş verde este unul care "nu risipeşte" energia, relatează Agerpres.

"Acest eveniment se desfăşoară într-un context complicat. (...) Vedem ce se întâmplă la graniţele României, azi dimineaţă, Rusia a sistat livrările de gaze către Europa. Ne aşteaptă o perioadă foarte complicată şi, din acest punct de vedere, primul lucru pe care putem să-l facem este să reducem risipa de energie, indiferent dacă vorbim de energie electrică sau termică, ori orice altă formă de energie. (...) Oraşul verde este, în primul rând, unul care nu este risipitor, care are grijă la maximum de resursele de care dispune, care reduce la minimum risipa de energie, iar energia termică, electrică sunt resurse de mare preţ în perioada următoare. În al doilea rând, colectarea selectivă a deşeurilor este o resursă nouă pentru industrie", a subliniat ministrul, amintind că Ministerul Mediului pune la dispoziţie, începând de luna aceasta, un program de finanţare pentru autorităţile locale, de achiziţii de ecoinsule digitale pentru colectare selectivă.

Acesta a menţionat, în ceea ce priveşte combaterea crizei energetice, noile linii de finanţare disponibile pentru autorităţile locale pentru surse de energie regenerabilă, precizând că şi Braşovul "are câteva proiecte în pregătire pe această linie".

La rândul său, primarul Braşovului, Allen Coliban, organizator al FOV, a anunţat că, în perioada următoare, va lua o serie de măsuri menite să reducă până la cel puţin 15% consumul de energie, printre acestea fiind inclusiv "adaptarea" iluminatului festiv de la sfârşitul anului la condiţiile actualei crize energetice.

"Avem o analiză şi vom discuta pe larg problema zilele acestea. Avem în Braşov un sistem de iluminat inteligent, care, pe unele artere, este adaptiv pe timp de noapte, în funcţie de gradul de utilizare, am trecut pe o scară largă la iluminat cu leduri şi avem un studiu de fezabilitate pentru un proiect menit să ajungem la 100% iluminat eficient energetic în municipiu. Toate acestea sunt lucruri actuale, care ne preocupă în prezent, nu doar pentru viitor. Iar legat de iluminatul festiv, vom anunţa în perioada următoare adaptarea, evident ne luăm cu toţii ţinta aceasta de economisire de minimum 15% consum de energie", a precizat edilul braşovean.

În context, ministrul a menţionat că este lăudabil obiectivul executivului Primăriei Braşov de a transforma oraşul într-unul verde, menţionând că, din punct de vedere al colectării selective, Braşovul se află "pe drumul cel bun", iar în ceea ce priveşte transportul public nepoluant, a doua caracteristică a oraşului "verde", municipiul de la poalele Tâmpei este, "de asemenea, pe un loc fruntaş".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ai incurcat culorile, dumbo, orasul despre care vorbesti e rosu, nu verde.

    Se pare ca sogorul asta a jucat mult prea mult verde-stop in copilarie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb