MINISTRUL MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU:  Angajamentele asumate faţă de UE trebuie îndeplinite la timp

Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2005

Obiectivele tehnice cerute de integrarea României în Uniunea Europeană trebuie îndeplinite la timp - chiar şi în situaţia echivocului politic creat de demisia Executivului, organizarea alegerilor anticipate şi reconstrucţia Parlamentului - a declarat ieri, ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, citat de Rompres.

Şeful diplomaţiei române a precizat că multe dintre obiectivele privind integrarea în UE ce trebuie îndeplinite de Ministerul Justiţiei, Ministerul Adminis-traţiei şi Internelor, Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, precum şi de Consiliul Concurenţei privesc implementarea legislaţiei deja adoptate şi nu necesită un efort suplimentar de legiferare. "Aceste obiective sînt de ordin tehnic şi pot fi îndeplinite de capacităţile administrative din aceste ministere, fără a fi nevoie de o intervenţie politică. Mă refer, aici, la implementarea de către Minis-terul Justiţiei a soft-ului care distribuie aleatoriu cauzele către magistraţi sau la reforma Poliţiei comunitare care trebuie îndeplinită la nivelul adminis-traţiei locale", a spus şeful diplomaţiei române.

Ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a subliniat că oficialii de la Bruxelles au înţeles motivaţiile membrilor Guvernului României privind demisia şi nu au obiecţii de ridicat în privinţa organizării alegerilor anticipate, cu condiţia îndeplinirii angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană.

Referindu-se la vizita pe care primul-ministru Călin Popes-cu-Tăriceanu o va face la Bruxelles, pentru a se întîlni cu comisarul pentru extindere, Olli Rehn, şeful diplomaţiei române a arătat că "este o întrevedere firească, normală, de informare reciprocă şi care nu trebuie văzută ca una determinată de o situaţie excepţională sau în care ne vor fi aduse critici".

De asemenea, Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat că încă nu ştie cum se va rezolva, în condiţiile dizolvării actualului legislativ, situaţia parlamentarilor ce au fost desemnaţi de partidele pe care le reprezintă să ia parte, din septembrie, ca observatori, la activităţile Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb