Ministrul Sănătăţii a dispus controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale

I.D.
Companii / 28 aprilie 2016

Actualizare 18:14

Corpul de control al premierului a iniţiat o acţiune de control la unităţile sanitare publice cu paturi aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătăţii, referitoare la achiziţiile de produse biocide şi de servicii de curăţenie şi igienizare, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului.

Controlul are ca obiectiv verificarea tuturor aspectelor legate de obligaţiile acestor unităţi sanitare în ceea ce priveşte achiziţionarea de produse biocide şi de servicii de curăţenie şi igienizare.

Totodată, acţiunea are ca obiectiv verificarea altor aspecte considerate relevante de către echipa de control, se arată în comunicatul citat.

(R.J.)

---------

Actualizare 16:28 Hexi Pharma: "Vom colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor produşi de noi"

Compania Hexi Pharma transmite că va colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor pe care îi produce şi precizează că a demarat o anchetă şi a închis producţia şi distribuţia, potrivit unui comunicat de presă.

"Solicităm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele şi chiar suntem dispuşi să suportăm noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariţia acestei situaţii. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorităţi şi mass-media, s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie", spune compania în comunicat.

Hexi Pharma precizează că nu a avut niciun moment intenţia de a acţiona împotriva pacienţilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene.

"Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credinţă faţă de utilizatorul final şi activează într-o piaţă liberă, în care calitatea şi preţul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate", se mai arată în comunicat.

(S.A.)

------------

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din spitale, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, controalele mixte dispuse de ministrul Sănătăţii se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.

"Odată cu apariţia în spaţiul mediatic a problemelor legate de situaţia biocidelor, ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică. Precizăm faptul că aceste controale se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General", precizează un comunicat al MS.

Conform sursei citate, în cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienţei acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb