MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: "Cel puţin 12 miliarde euro, necesarul pentru a pune infrastructura medicală la punct"

F.A.
Companii #Sănătate / 26 noiembrie 2013

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că necesarul care i-ar trebui ţării noastre astfel încât toată infrastructura să fie la cea mai înaltă performanţă se ridică la cel puţin 12 miliarde de euro, informează sursele de presă.

Domnia sa a explicat: "Răspunsul este uşor pe ceea ce se numeşte < infrastructură > şi greu pentru ceea ce înseamnă servicii medicale. Pentru ceea ce înseamnă infrastructură ştim. E nevoie să avem circa 100.000 de paturi, trebuie să fie repartizate unitar în toată ţara, trebuie să fie aşezate în nişte construcţii care să respecte anumite reguli ca acele spitale să poată să fie acreditate din punct de vedere sanitar, trebuie să aibă anumite echipamente şi aparatură medicală. Asta ştim şi avem asemenea lucruri făcute, şi după ultimele calcule pe care le-am tot făcut în mai multe etape, între 12 şi 14 miliarde de euro e necesarul care i-ar trebui României ca toată infrastructura să fie la cea mai înaltă performanţă. Vorbim de cabinete medicale, spitale, laboratoare, imagistică".

Totodată, ministrul a vorbit şi despre serviciile medicale, mai precizează sursele.

Astfel, Nicolăescu a menţionat: "Noi ştim, astăzi, că în România sunt aproximativ 4,4 milioane de internări în spitale, câteva zeci de milioane de reţete care circulă de mai multe ori şi mai ştim că dacă un pacient primeşte de la medic o reţetă sau trimitere să-şi facă o analiză oarecare sau o investigaţie de imagistică din a noua sau din a 14-a zi din lună se duce la acel laborator sau la acea policlinică şi spune < nu mai sunt bani, s-au terminat banii de la casa de sănătate >. Ştim că, pentru anumite lucruri banii sunt insuficienţi, dar ştim altceva, ceea ce cred că am reuşit din 2007 - 2008 şi s-a perpetuat în anii următori, că medicamente acum, în farmacii, bolnavii găsesc când dau o reţetă gratuită sau compensată, şi ăsta e un lucru pozitiv. Nu ştim deocamdată câte servicii medicale trebuie să se facă exact în spital, în ambulatoriu de specialitate sau câte la medicul de familie. Probabil că vom şti aceste lucruri într-un an sau doi, pe măsură ce vom introduce nişte aspecte importante de reformă. Pachetul de bază ne va spune într-un an sau doi care este nivelul de servicii pe fiecare tip în parte".

În ceea ce priveşte sumele alocate Sănătăţii, ministrul a subliniat că sumele sunt din ce în ce mai mari, conform surselor de presă.

"Cred că bani sunt din ce în ce mai mulţi alocaţi, în sume absolute vorbim. Am plecat de la vreun miliard şi jumătate de dolari, în 1998, şi suntem la circa 6 miliarde de euro azi. Oamenii uită un lucru şi spun < Câţi bani au intrat în sistem şi nu se vede! > - azi, în toate 41 de spitale judeţene de urgenţă s-au făcut investiţii şi toate funcţionează - UPU - la cel mai înalt nivel de calitate", mai explică ministrul.

Domnia sa a conchis: "Cred că pentru România sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este un sistem potrivit. Avem foarte multe categorii scutite. Dacă nu ar fi acestea, ar fi simplu: toată lumea ar plăti şi sigur ar ajunge banii. Dar noi azi avem cam 5,5 milioane de cetăţeni care plătesc asigurări sociale de sănătate, şi noi trebuie să dăm servicii la 20 de milioane".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb