MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Autostrada Bucureşti - Braşov, prioritară pentru infrastructura rutieră din România"

Andrei Stan
Companii #Transporturi / 16 septembrie 2017

Răzvan Cuc, la întâlnirea cu autorităţile locale din zonele ce urmează să fie tranzitate de Autostrada Bucureşti - Braşov (Sursa foto: Ministerul Transporturilor)

Răzvan Cuc, la întâlnirea cu autorităţile locale din zonele ce urmează să fie tranzitate de Autostrada Bucureşti - Braşov (Sursa foto: Ministerul Transporturilor)

Autostrada Bucureşti - Braşov este prioritară pentru infrastructura rutieră din ţara noastră, a declarat ieri Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul discuţiilor cu autorităţile locale din zonele care urmează să fie tranzitate de aceasta, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, trimis Redacţiei.

Ministrul Transporturilor le-a adus la cunoştinţă reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţele Prahova şi Braşov că joi a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale pe această temă: "Aşa cum bine ştiţi, decizia la nivel guvernamental este sa construim Autostrada Bucureşti - Braşov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune ca acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră, aşa că insist să îl trataţi şi dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate".

Răzvan Cuc a mai precizat că acest proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităţilor din zonele tranzitate.

El a ţinut să sublinieze, în acest context, importanţa sprijinului oferit de autorităţile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă Bucureşti-Braşov: "Primăriile, ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de aceasta Autostrada, trebuie sa fie capabile să pună la dispoziţie toate planurile parcelare actualizare. Ideal ar fi ca toţi proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate Planurile Cadastrale iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ţinând cont de experienţa pe care o avem cu alte proiecte, va pot spune ca un punct fierbinte este cel al Autorizaţiilor de construcţie, acordate de primarii pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odata rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio alta construcţie, edificată după finalizarea Studiului de fezabilitate".

Ministrul Transporturilor a cerut şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect şi a atras atenţia că aşteaptă o implicare permanentă a specialiştilor de la compania de drumuri.

Cuc a mai afirmat: "Sunt decis să supraveghez personal şi permanent evoluţia proiectului şi le-am spus şi celor de la CNAIR că Autostrada Ploieşti-Braşov este la fel de importanta ca Sibiu-Piteşti. Ca atare, am nevoie de implicarea lor 24 de ore din 24, la fel cum am nevoie de tot suportul primărilor din zona pe unde va trece Autostrada".

La întâlnirea de ieri de la Ministerul Transporturilor au participat primari din Judeţele Prahova şi Braşov, dar şi Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

Potrivit ministerului Transporturilor, pentru întregul traseu al Autostrăzii Bucureşti-Braşov există un studiu de fezabilitate, elaborat în anul 2006 şi un acord de mediu eliberat în anul 2007.

Autostrada Bucureşti - Braşov va avea o lungime totala de circa 173 de kilometri. O parte din acest sector, între Râşnov şi Cristian a fost deja licitată şi urmează sa fie încheiat contractul pentru proiectare şi execuţie. Din întreaga Autostrada Bucureşti-Braşov este deja construita secţiunea Bucureşti-Ploieşti (A3).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va mai amintiti de declaratiile sforăitoare ale lui Sova! Micutul ala se credea buricul pamantului,nestiind ,la fel ca si cel de azi ca altii au hotarat in privinta legaturii printr-o autostrada a Ardealului cu restul tarii"Pe aici nu se trece"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb