Ministrul Transporturilor le-a dat directorilor regionali ai CNAIR o săptămână pentru a finaliza pregătirile de iarnă

Andrei Stan
Companii #Transporturi / 7 octombrie 2017

Răzvan Cuc (Sursa foto: captură Youtube)

Răzvan Cuc (Sursa foto: captură Youtube)

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a transmis ieri directorilor regionali ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că au la dispoziţie o săptămână pentru a finaliza toate pregătirile pentru iarnă, iar cei care nu vor fi eficienţi vor suporta consecinţele, potrivit unui comunicat de presă al CNAIR trimis Redacţiei.

Cuc şi directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, au discutat ieri la Timişoara cu şefii Direcţiilor Regionale ale Companiei de drumuri despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.

Ministrul a atras atenţia: "Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat şi contractul cu sarea. Mai avem 2 loturi pe Bucureşti care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem faţă. Nu vor avea nicio scuză dacă apar probleme în procesul de deszăpezire. Vom avea ca şi procedură, în momentul în care se va anunţa un cod portocaliu sau suntem informaţi să vor fi condiţii meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune care se va implica şi se va coordona personal cu directorii şi cu toţi factorii implicaţi, pentru a se finaliza activităţile aşa cum ne dorim cu toţii.

Suntem strâns legaţi de condiţiile meteo, dar totodată şi de înţelegerea participanţilor la trafic, ca atunci când sunt condiţii meteo nefavorabile şi se intervine pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, în momentul în care nu avem autovehicule blocate pe DN-uri sau pe autostrăzi. Astfel, prioritatea numărul 1 se transformă în salvarea vieţilor omeneşti.

Toţi directorii DRDP sper să fi înţeles foarte clar. Nu voi face nici un rabat de a demite pe oricare din cei care nu îşi face activitatea aşa cum trebuie".

Potrivit sursei citate, reuniunea anuală a şefilor Direcţiilor Regionale ale CNAIR a fost precedată de o şedinţă în care a fost stabilit Planul Operativ pentru perioada de iarnă.

Până la acest moment, CNAIR a încheiat contractul pentru achiziţionarea a 300.000 de tone de sare, care urmează să fie folosite de cele şapte Direcţii Regionale, în acţiunile de deszăpezire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb